Преговаряме с големи световни компании да спонсорират Локомотив Пловдив. Това обяви днес изпълнителният директор на клуба Кузман Маринков. Той добави, че клубното ръководство работи усилено върху намирането на допълнително финансиране с оглед на модернизацията на базата на "черно-белите". Шефовете вече проведоха среща с кмета на Пловдив Иван Тотев. Общината има готовност да предостави терен за изграждането на Локомотив Пловдив. За целта клубните началници ще подготвят необходимите документи. 

Войнов потвърди за Сукуна в Локо Пловдив

"Завърнах се в Локомотив Пловдив с намерението да управлявам клуба по законите на страната и наредбите на УЕФА, на ФИФА. Ще създадем и етичен кодекс в клуба, който ще бъде задължителен за изпълнение от всеки, който работи в него."

"Обърнахме внимание на облеклото на служителите, на хигиената, на тренировъчна база, на Детско-юношеската школа и на всичко, което обхваща Очаквам треньорите да ми дадат в писмен вид и техните желания, за да можем да организираме и оптимизираме нещата. Целта е да се постигне една устойчивост, за да се знае всеки какви права и задължения има", коментира още Кузман Маринков. Той добави, че се обсъжда треньорите от школата на клуба да бъдат пращани на евентуална квалификация в европейски клубове. Обмисля се и изграждането на международен отдел в клуба. В престоя ми в Локомотив Пловдив ще действам съзнателно, за да можем да станем клуб с европейски методи. 

Локомотив е марка не само в България, така че ние трябва да се грижим за имиджа на отбора. Има капацитет в клуба, но трябва да се добавят още неща, международен отдел, който да прави тези комуникации, да има бързи реакции, за да не става така, че някои добри футболисти са ни взимани от други клубове.

Кузман Маринков добави, че в бъдеще няма да се толерира поведение, като това на Мартин Камбуров при напускането на клуба. 

"Моите уважение към него, но с изказванията си той наруши много неща от правилника на футболния клуб. Не можеш да конкретизираш кой е Локомотив и кой не е. Темата Камбуров вече не е на дневен ред. Когато се процедира по този начин, нещата са негативни за клуба", завърши Кузман Маринков./БТА