Ръководството на Локомотив Пловдив зае официална позиция около скандала в неделния мач с ЦСКА, когато се стигна до нахлуване на терена от феновете на двата отбора и грозни батални сцени. 

Още в неделя от сайта на "червените" разпространиха декларация, в която обвиниха феновете на "смърфовете", че са провокирали спирането на мача. Сега "железничарите" открито обявиха, че не приемат подобни обвинения. Ето и становището на пловдивчани: 

"След като изгледа всички налични видеоматериали и след като направи свое вътрешно разследване, ръководството на Локомотив Пловдив декларира:"

"Локомотив Пловдив като домакин на срещата е направил нужната организация за протичане на футболния двубой."

"Не приема обвиненията на ПФК "ЦСКА-София", че наши фенове са подстрекатели за нахлуването на пистата и създалото се по-късно сбиване."

"Клубът не приема и думата "предизвикал" от факта, че ден преди срещата фенове на ЦСКА-София бяха обрисували оградата на стадион Локомотив с нецензурни думи по адрес на клуба ни. В интерес на нормалното протичане на мача и да не се нагнетява обстановката преди него, не сме сезирали органите на реда и средствата за масова информация по случая."

"В нормативните документи на Българския футболен съюз и Дисциплинарния правилник, думата "предизвикал" не носи санкции и наказание, а самото ДЕЯНИЕ."

"Кой и как е разрешил феновете на ПФК "ЦСКА-София" да счупят предпазните ограждения и да нахлуят на пистата, това решава Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз", написаха локомотивци в официалната декларация на сайта си.

Знаме провокирало агресията на феновете

Шефовете на ЦСКА успокояват тарторите на "червената" агитка

Делегатът на мача: Феновете на ЦСКА нахлуха първи

Любов по време на война