Славия записа първа победа от юли насам. "Белите" надделяха с 2:1 в гостуването си на изпадналия в нокдаун Локомотив Пловдив на неговия стадион в парк "Лаута". Така тесложиха край на серия от пет поредни мача без успех. 

Локомотив пък записа втора поредна загуба след 0:5 от Пирин предния кръг и влиза в минорно настроение за дербито с Ботев следващия уикенд. Дори и феновете по едно време откачиха и започнаха да обстрелват вратаря на противника Антониос Стериакис с бутилки, предмети и дори метален прът. 

Иначе развръзката в този мач дойде след почивката. В 47-та минута Галин Иванов откри за Славия, но доста бързо Парвиз Умарбаев изравни. "Белите" стигнаха до успеха с дузпа в 82-та минута и сложиха край на черната си серия. 

Загорчич: Важна победа, можеше да убият вратаря ни

Галин Иванов: Много важно бе да спечелим

Голмайстор на Славия е номер 1 в мача срещу Локо Пд

Първото полувреме предложи доста постна продукция. Най-чистото положение в него дойде още във 2-та минута. Тогава Веселин Марчев изведе перфектно Пауло Серджо в наказателното поле на Славия и португалецът стреля, падайки на земята, но топката мина на сантиметри встрани от вратата. 

Още един хубав шанс за "смърфовете" имаше в 8-та минута, когато след центриране на Симеон Райков от пряк свободен удар Пламен Николов игра с глава, но топката мина малко встрани от вратата. 

Последваха доста постни минути, в които чистите положения просто липсваха. Имаше обстрел и на двете врати от дистанция, но това нямаше как да затрудни вратарите. Марчев и Райков бяха най-опасни за домакините, а Иван Минчев и Ивайло Димитров пробваха да затруднят Илко Пиргов, но без успех. 

Още един шанс за Локо се откри в 33-та минута, когато Ванчо Траянов стреля от дистанция, но топката мина встрани от вратата за пореден път. На практика точните удари до момента липсваха. 

В 38-та минута дойде и първата опасност в полза на "белите". Тогава Чигози Мба навърза цялата защита на Локо, намери Иван Минчев зад защитата и той стреля на сантиметър от гредата. Впоследствие беше дадена засада. 

В крайна сметка преди почивката голове така и не паднаха и развръзката остана за второто полувреме. Още в началото му гостите поведоха. В 47-та минута подарък в отбраната на "черно-белите" позволи на Галин Иванов да излезе сам срещу вратаря и да прониже мрежата за 1:0. 

Малко след това Иванов можеше дори да удвои. Той получи 40-метров пас от Стефан Велев и нахлу в половината на съперника, но реши да стреля от границата на наказателното поле. Топката мина малко над вратата. 

Още един шанс за славистите имаше в 52-та минута след поредна грешка в отбраната на домакините, но Ивайло Димитров не намери целта. Имаше и засада, така че опасността приключи. 

И малко от нищото Локо изравни в 56-та минута, когато инициативата беше за съперника. Тогава Пламен Крумов центрира перфектно отдясно, Симеон Райков с глава отклони към далечната греда,където непокрит беше Парвиз Умарбаев и той прониза мрежата с удар под плонжа на вратаря. 

Още една възможност за гол за "смърфовете" се откри в 63-та минута, когато Райков центрира от пряк свободен удар, но ударът на Ивайло Марков с глава беше уловен от вратаря. След това дойдоха моментите на чиста лудост от феновете на Локо. 

Пловдивчани започнаха да обстрелват с бутилки, предмети и дори метални пръти младия вратар на Славия Антониос Стериакис и дори реферът Ивайло Стоянов за кратко прекрати мача. В крайна сметка страстите се уталожиха след личната намеса на собственика на "железничарите" Христо Крушарски. 

В тези минути локомотивци имаха инициативата, но пък получиха попадение в мрежата си в 82-та минута. Тогава точен от дузпа беше Ивайло Димитров, а тя беше отсъдена за задържане на Пламен Николов срещу нахлуващия в наказателното поле Калоян Кръстев. Нарушението беше безспорно, а Димитров не прости от 11-те метра. 

До края на мача натискът на домакините беше хаотичен, а нервите властваха. В крайна сметка те не успяха да стигнат до равенството и влизат в минорно настроение в седмицата на пловдивското дерби с Ботев следващия уикенд. Славия пък сложи точка на лошата серия и най-после би отново. 

Ето и стартовите състави на двата отбора: 

Локомотив Пловдив: Илко Пиргов, Пламен Крумов, Пламен Николов, Ивайло Марков, Муса Мохамед, Ванчо Траянов, Парвиз Умарбаев, Веселин Марчев, Пауло Серджо, Халед Аяри, Симеон Райков;

Резерви: Мори Диао, Асен Георгиев, Марк Бедиме, Янко Ангелов, Димитър Велковски, Дино Мартинович, Димо Бакалов;

Славия: Антониос Стериакис, Костадин Велков, Емил Мартинов, Ивайло Димитров, Юлис Ндонг, Чигози Мба, Иван Минчев, Стефан Велев, Галин Иванов, Андреа Христов, Абуд Омар;

Резерви: Емануеле Джерия, Владислав Узунов, Калоян Кръстев, Михаил Венков, Славчо Шоколаров, Стефан Велков, Наско Милев.