Наставникът на Славия Златомир Загорчич остана много доволен от победата над Локомотив Пловдив с 2:1. Тя сложи край на черната серия от пет мача без победа на "белите" и това зарадва бившия национал.

"Много важна победа след двете ни тежки загуби. Този мач задължително трябваше да го спечелим и момчетата го заслужиха. Раздадохме се над възможностите си и трябваше да го спечелим този мач, което и стана", заяви Загорчич пред DIEMA SPORT и сподели какво е променил на почивката.

"Говорехме си в съблекалнята, имаше просто колебания. Нормално беше да играем така, исках да сме по-спокойни и да сме колектив. Променихме представянето си, заслужено победихме", заяви още специалистът и коментира ситуацията с вратаря Антониос Стериакис, който беше замерян с предмети.

"Стериакис е още дете и се изплаши. Първоначално не видях какво са хвърлили срещу него. Хвърлиха желязо срещу него, ако го бяха уцелили, убиват го на място. Тия фенове не мислят с главата си", сподели разочарованият треньор. Той говори и какво е състоянието на капитана Георги Петков, който е още контузен.

"Георги Петков е капитанът на отбора, постоянно е с нас, още 25-30 дни трябва да е в пълна почивка. Тогава ще му направят изследванията и ще се разбере кога ще бъде готов за игра отново", сподели наставникът и накрая коментира предстоящите срещи на Славия.

"Ако се погледне така, ние ще сме фаворити в следващите мачове. Не искам да се мисли така. Искам само момчетата да дават максимума си във всеки мач и само тогава ще ни се получат нещата", завърши Загорчич.