Подалият изненадващо оставка като треньор на Левски Люпко Петрович коментира обширно след мача с Берое защо е постъпил по този начин. По-рано той посочи 10 точки, заради които подава оставка. 

Сега сподели, че не чувства обида и никога не би казал нещо лошо срещу клуба. Ето всичко, което сподели Петрович веднага след битката с Берое, която тимът спечели с 2:0, а той не води от пейката. 

"Оставката ми съм я обяснил в медиите. Искам да кажа, че този мач днес е от тези 13, които водих, най-тежкият от всички. Много съм щастлив, че днес победихме", заяви Петрович и обяви, че е дал оставката си ден по-рано. 

"Всички знаят, че съм подал оставката си още преди един ден. Тимът играеше така, както играхме през всички мачове. И Букарев, и Топчо знаеха какво да направят и как да преследват целите. Водеха добре отбора и тактически, и по всякакъв начин. Това ми е победата на прощаване за Левски", сподели Петрович и продължи с причините за напускането си. 

"Не искам да казвам кой е новият треньор, може вие да го знаете кой е, нали така пишехте. Писали са против мен във вестниците. Левски е мой клуб, нямам нищо против Левски, нищо лошо няма да кажа срещу този отбор. Срещу Левски никога няма да кажа нищо", сподели Петрович и продължи с обясненията, като разкри, че вече се пенсионира. 

"Станаха промени в ръководството, и преди време дадох оставка, която президентът Русев не прие и ме помоли да остана. Сега няма как да остана. Драго ми е, че Левски е последният ми клуб в кариерата, повече няма да бъда. Дори и Ганчев да ме покани, няма да приема, това са глупости", заяви още сърбинът и похвали помощниците си. 

"Аз съм сантиментален човек и не правя това, което не искам. Звезда и Левски са моите отбори, срещу тях няма да кажа нищо. Левски сега си има перфектни треньори - Букарев и Топчо. Двамата имаха възможност да научат всичко, което сме работили досега. Исках да си тръгна, точно когато съм на върха", заяви Петрович и пак говори за доводите си.  

"Поводите съм ги изказал - всички вестници пишеха, че ме сменят, знаете името на наследника ми. Това влияе, няма как. Много трудно може да се стигне до титлата, желанието ми беше такова. Ако аз съм участник в един етап за спечелване на титлата, ще е добре. Но отбор като Лудогорец много трудно би бил премахнат". 

"Премии се дават, всичко е обичайно. Изброил съм 10 точки за оставката си, написал съм всичко. Изпълнителната директорка говори с момчетата, ама тя си е директорка, може да го прави", сподели Петрович и заяви дали си тръгва обиден от "Герена".

"Не си тръгвам обиден. Моята работа в Левски ми донесе много щастие. Но много се пишеше против мен, напрежение се наслагаше, здравето ми пострада. Не искам повече да го рискувам. На 69 години съм и не искам да работя повече в такава обстановка", завърши сърбинът.