Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев предупреди играчите си, че не бива да се поддават на провокации, ако има такива, по време на мачовете с Лудогорец. Наставникът на „червените” даде пресконференция преди двата сблъсъка с шампионите – първият за Купата на България в сряда, а вторият от Първа лига в събота.

Любо Пенев се надява срещите да бъдат решени само и единствено с футболни средства. Той определи назначаването на съдията Николай Йорданов като „интересно” за ¼-финалния мач за Купата на България.

„Ние ще играем футбол и ще искаме да победим с футбол. Това са нашите намерения. Лясков е добре, Джеферсон наваксва това, което пропусна. Имаме сигурност и опции”, сподели Любо Пенев.

„Съдията – интересно назначение, свири ни един мач, премина нормално, но съм гледал други двубои на ЦСКА в Разград, много двубои отборът ни не е завършвал в пълен състав. Надявам се мачът да се реши с футбол”, сподели треньорът на „червените”.

„Имаме различни виждания за футбола с Нестор Ел Маестро. Същите футболисти са, но искам да играят по различен начин. Гледам, че публиката започва да се връща, подкрепата е голяма. Какво повече да искат футболистите, а и треньорският щаб? Целта е винаги да побеждаваме, ние сме си направили изводите. Нямаме притеснения да посрещаме всякакъв вид провокация. Всеки мач ще е голям мач”, коментира Любослав Пенев.

„И двете срещи с Лудогорец са важни, не само тези две, а и тези, които тепърва ще играем. Всички мачове са важни.”

„Имат силни страни, но аз не обичам да ги споделям пред вас, това са джокери, които мога да дам на колегата. Знам какво ни предстои, заем стила им на игра, имат нов треньор, имат промени, виждат се, но ние се концентрираме изцяло върху това, което трябва да направим. За мен най-важното е ние какво ще направим, за да постигнем желаната цел”, каза още наставникът.

„Футболистите ни трябва да ги интересува само играта на нашия отбор, става дума за интелект и самообладание по време на двубоя при провокации. Да не се поддават на провокации. Ние треньорите сме само до линията. Футболистите трябва да бъдат концентрирани само върху задачите и как да спечелят мача”, коментира още Любослав Пенев.

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев също не изключи провокациите в срещите. Повече за неговата пресконференция можете да прочетете тук!