Левски започна днес лятната си подготовка с група от 22 футболисти. От състава отсъства новото попълнение Жуниор Мапуку, който се завръща утре от Франция и ще се включи директно на лагера на отбора в Правец.

Сред трениращите бяха вратарят Боян Йоргачевич и крилото Франсис Нар, за които се тиражираше, че ще бъдат освободени.

Митов: Имам уникална подкрепа от Боримиров, искам още трима нови

В заниманието се включиха новите играчи Александър Любенов, Серджиу Буш, Иван Горанов и Георги Ангелов. Другият нов Антонио Вутов също беше на "Герена", за да парафира личния си договор, но не участва в тренировката.

Антонио Вутов за Левски: Нямах дилема

След 22-ата бяха и Галин Ташев, който през миналия сезон беше преотстъпен на Етър, както и Илия Димитров и Мики Орачев, които се завръщат след година под наем в Локомотив София.

Амаду Сукуна беше по екип, но не тренира с отбора, което засилва спекулациите, че на него няма да се разчита. Шведският защитник Симон Сандберг, който лекува травма, също беше на "Герена", но не участва в сесията.

източник: Валентин Грънчаров/Gong.bg

Антонио Вутов: Набрах опит и самочувствие, време е да го покажа

На първата тренировка не се появиха Александър Александров, Сашо Александров, Бабатунде Аденижди, Антон Огнянов, както и капитанът от миналия сезон Веселин Минев, който е освободен.

Левски се разделя с Огнянов, връща си Ташев

Договорите на Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Сърджан Лукин и Антонио Аниете пък изтекоха и те са свободни агенти.

Иван Горанов: За мен е чест да играя в любимия Левски

Официално: Буш парафира с Левски

Бранителят Димитър Пиргов пък стартира тренировките на облекчен режим заради контузия и след около 20 минути бегови упражнения се прибра в съблекалнята.

Вратарят Николай Кръстев не започна подготовка заради лечение на травма на лицето.

Националът Божидар Краев също не се появи днес, но той ще се присъедини към отбора в Правец, след като утре ще се включи в благотворителния мач, организиран от Фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго в София. /БТА

Вутов се връща на Герена минути преди първата тренировка

Мапуку пропуска първото занимание на Левски