След напускането на Афонсо Фигейредо, Левски явно бързо е намерил алтернатива за още един ляв бек през новия сезон. Според румънското издание ProSport, "сините" са водещият кандидат за подписа на местната надежда Йонуц Панциру. 

Интересното е, че сред другите два кандидата има още един български тим - Ботев Пловдив. Но "канарчетата" са назад в листата на кандидатите. Очаква се основната конкуренция на Левски за подписа му да е от датския Нордселанд. 

"Българските и датските кандидати за подписа на Панциру имат яснота какво се иска от тях, за да подпише той с тях. Очаквам писмените им оферти да пристигнат в канцеларията на настоящия му клуб още в началото на следващата седмица", заяви пред изданието мениджърът, движещ трансфера на левия бек. 

Панциру е само на 22 години и е смятан за бъдещ член на националния отбор на Румъния. В момента той носи екипа на ЧСМ Политехника Яш, като в професионалния футбол в родината си има 30 мача и един гол. Това попадение беше в мрежата на бившия Стяуа Букурещ, сега известен като ФКСБ. 

Румънският му клуб очаква да получи трансферна сума и да излезе на сериозна печалба, след като го купи само за 10 хил. евро от Щиинца Мирослава преди година и половина. Цената му сега е между 200 и 300 хил. евро.