Левски и полузащитника Жорди Гомес ще се разделят след края на сезона, научиха Дарик радио и Gong.bg от свои източници.

Гомес е един от най-скъпоплатените играчи на "Герена" с нетно възнаграждение от 15 хиляди евро на месец, но с представянето си през сезона не убеди, че има бъдеще в отбора. Той имаше моментни проблясъци, вкара 5 гола в 37 срещи, но като цяло разочарова и не оправда очакванията, а пропуснатата дузпа в редовното време в 12-ата минута от финала за Купата на България срещу Славия се оказа решаваща и коства трофея на "сините".

Спас Русев се извини на "сините" фенове: Съжалявам

Испанецът, който на 24 май ще навърши 33 години, има опция за още 12 месеца по контракта с Левски, но самият той призна преди дни, че това не значи нищо и ще има разговори с клубната управа след края на кампанията.

Има сериозна вероятност Гомес дори да е изиграл и последния си мач за "сините", тъй като той е наказан за два от оставащите три мача в първенството срещу Лудогорец в Разград и срещу ЦСКА, след които ще има яснота дали Левски ще запази шансове за класиране в Лига Европа. В зависимост от развитието в битката за третото място срещата с Верея може да се окаже последната със "синия" екип за бившия играч от Висшата лига на Англия.

Делио Роси: Клубът ще реши моята съдба

В същото време Левски все още не се е разбрал за нови договори с Роман Прохазка и Васил Панайотов, които са сред най-постоянните играчи в отбора. От ръководството предлагат и на двамата да останат на "Герена" за още един сезон при настоящите им финансови условия, но вероятността те да се съгласят на това е малка. Словакът Прохазка е един от най-нископлатените от чужденците в Левски, а същата е ситуацията и с Панайотов от българските играчи.