Левски страда в атака и спортно-техническото ръководство си е поставило задача да трансферира двама нападатели. Най-спряганите имена са на румънеца Серджиу Буш и на играещия в Берое Жуниор Мапуку.

Левски ще опита да вземе двамата, за да реши головата немощ в атака. За целта "сините" ще се разделят с Амаду Сукуна, който дойде от Верея през зимата и дотук се отличи с победен гол срещу Черно море в Каварна. Другият, който се очаква да бъде освободен, е Франсис Нар (тук не броим Георги Костадинов, Сърджан Лукин, Джереми Де Ноойер и Антонио Аниете). Според източници от Левски , "сините" ще задържат Бабатунде Адениджи и през следващия сезон, въпреки слабите му откъм голове игри. 

Минев и Прохазка се завръщат за Левски срещу Дунав

Другите спрягани имена за  нови в Левски са тези на Иван Горанов, който играе за Локомотив Пловдив, и на състезаващия се за Септември халф Иван Тилев. 

Левски ще си върне и преотстъпените в Локомотив Сф Илия Димитров и Мики Орачев, но не е сигурно дали няма да ги отдаде под наем в Септември. 

Боримиров: В България всеки говори, това не е градивна критика

Спортният директор Даниел Боримиров е категоричен, че ще коментира имена само, когато има реален трансфер.

Главният скаут Георги Чиликов пък отговаря за привличането на футболисти от отбори извън България, какъвто е и споменатият Серджиу Буш, който играе в Астра. През настоящия сезон има 4 попадения. Той бе точен и в полуфинала за Купата на Румъния срещу Поли Тимишоара, като след успех с 3:0 Астра стигна до решителния двубой.