Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов хвърли малко светлина около трансферните планове на клуба това лято. Той обяви в ефира на предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT, че се търсят две нови попълнения до затварянето на трансферния прозорец след дни. 

"Ако звездите се подредят правилно за нас, надявам се още двама нови да дойдат. Централен нападател и краен бранител, нека оставим малко мистерия. Ние искаме да взимаме млади футболисти с кратки договори е, за да преценим дали ще паснат на отбора, какъвто е случаят с Вашчук. Надявам се догодина лятото той да е наш играч", заяви Иванов и разкри историята около проваления трансфер на Мартин Райнов от Берое. 

"Неизменна част от всички преговори е и провалът им. Предвид броя на футболистите, които взимаме, повечето разговори приключват с неуспех, така че това с Райнов не би трябвало да е нещо различно. В преговорите за него участвах и аз, няколко души бяхме в различните части на преговорите. Проблемът остана извън нашия клуб и не е етично да коментирам повече защо не стана трансфер."

"С ръководството на Берое имахме ясно изградени рамки как да се случат нещата, с футболиста също имахме ясни рамки, той беше на подпис разстояние. Понякога се случва и така. На мен обяснение не ми се дължи, просто разговора не го държах докрай, не искам да споделям повече подробности. Имаше разочарование, че не стана сделката, ние искахме играча, няма как да сме доволни, че трансферът се провали", добави Иванов и разкри, че продължава и търсенето на нов спортен директор. 

"Ние продължаваме да търсим кандидат за спортен директор, водят се разговори. В момента няма конкретни такива, но знаем, че тази позиция за нас е приоритет. До края на трансферния период приоритетът ни е да привлечем исканите от треньора хора. За нас очевидно е важно да има спортен директор и клубът да се развива в посоката, в която желаем. Има хора и в България, и в чужбина за тази позиция. Доказваме, че не се чувстваме ограничени на териротията на страната, така че сме готови да намерим човек", сподели той и говори дали португалецът Реиш е в България, както се твърдеше от някои медии. 

"Лесните отговори са, че няма португалец в София. Треньорът на няколко пъти, почти след всеки мач, подчетава, че му трябват футболисти. Всеки ден говорим с него по този аспект. До момента имахме доста контузени титуляри, така че той още опознава футболистите, вече само Яблонски е извън отбора заради травма. Има някои позиции, за които той е изявил желание. Не мога да коментирам евентуални имена, от наша гледна точка коментираме конкретни футболисти, само когато е сигурно, че ще ги привлечем", сподели Иванов и разясни как се прави селекцията в клуба. 

"Селекцията не е такава енигма, както звучи отстрани, процесът е сравнително прост. Треньорът казва от какво има нужда, после скаути преглеждат кандидатурите - Кирил Вангелов и други хора. Търсим хора, които искаме да направят разликата, имаме нужда от повече хора, които да ни помогнат за правилната преценка. Когото те одобрят, ние после водим преговорите с него", завърши по темата Красимир Иванов.