Левски посреща Локомотив Пловдив в мач от 15-ия кръг на Първа професионална лига по-късно днес от 15.15 часа на стадион "Георги Аспарухов". Двубоя можете да следите в сайта сайта Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио. 

В очаквания с нескрит интерес сблъсък ще се изправят тимът с най-добрата защита в Първа професионална лига и без допуснат гол на стадион „Георги Аспарухов“ и воденият от нападателят Мартин Камбуров Локомотив Пловдив. От началот на кампанията Левски има допуснати едва 6 гола, като е отбелязал 26.

Същевременно големият лидер на "смърфовете" Мартин Камбуров е вкарал на стадион „Георги Аспарухов” 7 от 13-те си гола в шампионата срещу Левски. Останалите 6 са постигнати при домакинства. Общо 8 от попаденията му са с фланелката на Локо Пловдив, 4 – с екипа на Локо София, а дебютният – за Ботев Пд преди 15 години и половина (4:1 за сините на 11 май 2001 г.).

Елин Топузаков: Мачовете с Локо Пд и Лудогорец не са решаващи

При домакините наставникът Елин Топузаков няма да може да разчита на Георги Костадинов. Полузащитникът е с травма и възстановяването му ще продължи по предварителни прогнози до 10 декември. За сметка на това, Роман Прохазка се завръща в строя, след като пропусна предходния шампионатен двубой заради наказание.

Едуард Ераносян определи група от 18 футболисти за мача в София, като направи впечатление, че сред избраниците му отново попадна Ияд Хамуд. 15-годишният футболист впечатли с изявите си по време на сблъсъка с Ботев, като дори записа асистенция.

В предходния кръг и двата състава записаха победи. Левски се наложи с 3:1 при гостуването си на Монтана, докато Локомотив спечели пловдивското дерби срещу Ботев с 2:0. Преди срещата на Герена в класирането „сините“ заемат втората позиция с 34 точки, а Локо Пд е шести с 20.