Футболистът на Левски Роман Прохазка заяви, че тимът е изцяло концентриран върху оставащите мачове до края на сезона, както и върху важния финал за Купата на България срещу Славия на 9 май.

Съученик на Гунди: Знаково е, че Левски и Ботев играят на рождения му ден

Днес 29-годишният полузащитник получи приза за футболист номер 1 на 31-ия кръг в Първа лига от традиционната анкета на Пресклуб "България". 

“Настроението в отбора е перфектно. Радваме се на последните победи и затова, че сме на финал. Една от най-важните промени, които настъпиха в отбора е, че сменихме схемата на игра. Според мен заради нея подобрихме играта доста. Влязохме във форма. Повечето футболисти вече се намират в добра форма и това помага”, заяви Прохазка.

Отварят и Сектор Г на "Васил Левски" за "сините" фенове

“Вече имам два загубени финала за Купа (б.р. срещу Черно море през 2015 година, а преди това с отбора на Спартак Търнава в Словакия през 2010 година) и дано да не стане трети. Казах на футболистите, че още нищо не сме спечелили, имаме финал и никак няма да ни е лесно. С който и да играеш финал, няма фаворит и не се знае какво ще стане. Трябва да дадем всичко от себе си във финала и се надявам, че ще спечелим. Няма значение кой е фаворит или кой има по-добри футболисти. Сигурен съм, че атмосферата ще бъде невероятна. Ще играем за феновете, не можем да ги разочароваме”, каза Прохазка.

Гунди, какъвто не го познавате

“Няма смисъл да мислим за миналото. Загубихме много точки. Всичко вече свърши, концентрираме се само върху мачовете, които ни остават”, добави той.

 “Имаме много добър отбор, поне според мен. Много класни футболисти. Ако се запази този отбор, имаме големи шансове в евротурнирните. Това, че играем финал след 10 дни не означава, че няма да играем в петък. Знам, че мачът с Ботев е много важен и това е повод да го спечелим. Концентрирани сме се изцяло върху мача с Ботев. Ако треньорът реши да промени състава, в него ще влязат отново класни футболисти”, заяви още футболистът на “сините”.

Левски стартира продажба на билетите за Ботев

“Щом сме близо до спечелването на купа, би трябвало да сме доволни от работата на Делио Роси. Надявам се, че Левски ще бъде още по-добър през следващия сезон. Това всичко обаче се отнася към бъдещето. Концентрираме се към оставащите ни мачове. Ще видим какво ще стане следващия сезон”, каза Прохазка.

Прохазка бе попитан и за договора му, който изтича през лятото: “Да ви кажа честно в момента тези неща не ги мисля. Концентриран съм единствено върху финала и върху това да вземем Купата. За всичко останало ще мисля после.”