Левски е на път да осъществи грандиозен трансферен удар. "Сините" са в напреднали преговори за привличането на шведския национал Антон Тинерхолм, съобщават местните медии. 

Левски с интерес към бразилски защитник

Футболистът се подвизава като десен бек и в момента е свободен агент, след като изтече договорът му с шампиона Малмьо. Бранителят беше един от най-добрите играчи на отбора през целия сезон и е с основна заслуга за трофея. 

Левски вече почнал преговори за бразилеца, искал го без пари

През тази година е изиграл 27 мача в първенството, в които е отбелязал 5 попадения. Общо през кампанията има 30 мача във всички турнири, а за Малмьо е изиграл 136 мача, в които има осем попадения. 

Левски превърна "Герена" в крепост и срещу Локо Пловдив

Тинерхолм има и седем мача за националния отбор на Швеция, като последното му участие за "тре крунур" е през януари тази година в контрола със Словакия. Той не беше част от отбора на скандинавците, играл в София в световните квалификации. 

"Искам някакво ново предизвикателство пред себе си, да проверя уменията си и на терена, и извън него. Имам няколко различни опции, оставям на клубовете да се разберат за мен", сподели Тинерхолм пред "Експресен" в родината си. 

Според същото издание, той ще дойде в София заради "оферта за много милиони". Контактът с него бил осъществен от "мултимилиардера Спас Русев, който е собственик на отбора". Впоследствие изданието прави описание на Левски и българския шампионат, за да разясни на читателите си къде отива един от шведските национали. 

Тинерхолм е роден на 26 февруари 1991 г. и досега не е играл другаде, освен в родината си. Преди да отиде в гранда Малмьо, дълго време е носил екипа на Отвидаберг и сега иска да излезе навън.