Левски вече е започнал първоначалните контакти с представителите на бразилския футболист Винисиус де Фрейтас Рибейро и с клуба му АЕК. Поне това твърди авторитетното гръцко издание gazzetta.gr. 

По-рано във вторник "Дарик" съобщи, че ръководството на "сините" е харесало левия бек и вижда в него алтернатива на този пост. И по всичко изглежда, че се работи по привличането му. 

Левски с интерес към бразилски защитник

Според друго гръцко издание, българският клуб иска да ангажира бразилския футболист като свободен агент, въпреки че той е обвързан с атинския колос до 30 юни 2019 г. А левият бек е оценяван на 500 хил. евро. 

Но има вариант Фрейтас да акостира на "Герена" без пари, ако двата отбора се разберат. Футболистът се води едно от разочарованията в АЕК от началото на сезона и все по-рядко попада в плановете на наставника Маноло Хименес. 

От началото на миналия месец насам бразилецът има само един мач, при това за Купата на Гърция и е в списъка на сигурните напускащи през зимата. Така че може да се стигне до раздяла с него по взаимно съгласие, за да не тежи на АЕК със заплатите си и после да може да дойде в Левски като свободен агент.