Левски ще бъде без трима от основните си играчи в мача с ЦСКА в събота от 14:30 часа. Очаквано, заради травми от групата на новия наставник Николай Митов отпаднаха вратарят Боян Йоргачевич и централните защитници Александър Александров и Димитър Пиргов. 

С травма е още и шведът Симон Сандберг, който също не е в групата. Аут заради наказание е Антон Огнянов. Добрата новина за треньора е, че контузените в мача с Дунав ще са на линия. Това са капитанът Веселин Минев и нападателят Бабатунде Адениджи. 

Нападател отпадна от групата на ЦСКА за дербито с Левски

Стоилов: Ако на Левски му е трудно с 12 млн., другите трябва да се самоубият

Младенов: Бихме Левски и с 9 играчи, и с резервите, и без вратар

Липсата на сръбския вратар отваря място за повторен дебют със синята фланелка на Божидар Митрев. А отсъствието на Александров и Пиргов означава, че вероятно в центъра на отбраната ще са Сърджан Лукин и Давид Яблонски. 

В групата попаднаха и доста млади играчи на Левски. Сред тях са Николай Кръстев, Алекс Боримиров, Илия Юруков, Ивайло Найденов и Станислав Иванов. Един от тях вероятно ще отпадне точно преди мача, за да са точно 18 избраниците на Ники Митов. 

Ето и групата на Левски за мача: 

Божидар Митрев, Николай Кръстев, Давид Яблонски, Веселин Минев, Сърджан Лукин, Сашо Александров, Джереми де Ноойер, Георги Костадинов, Роман Прохазка, Мехди Бурабия, Алекс Боримиров, Илия Юруков, Франсис Нар, Антонио Аниете, Ивайло Найденов, Божидар Краев, Станислав Иванов, Амаду Сукуна, Бабатунде Адениджи.


Голямото дерби - битка, страст, емоции!

Сподели с Gong.bg своите запечатани мигове от сблъсъка между Левски и ЦСКА. Изживей емоциите с #gong!

Качи всяко твое видео или снимка от столичното дерби с хаштаг #gong, присъедини Gong.bg към страстта на дербито.

Направи ни съпричастни на твоите прогнози, празнувания, оплаквания и каквото още те вълнува покрай "синьо-червения" сбъсък. Просто сподели своето видео или снимки, заснеми се на твоя телефон и използвай тага #gong.

Искаме да видим твоето преживяване, да чуем твоето мнение, да споделим твоята радост!