Голямото дерби на 7-ия кръг противопоставя двата непобедени до момента отбора в Първа лига. На "Герена" един срещу друг се изправят лидерът Левски и третият във временното подреждане Берое в опит за позитивен край на серията мачове преди паузата за националните отбори. 

Тази зрелищна битка, която предвещава много емоции, е от 21:00 часа и за вас ще я следим минута по минута на GONG.BG. Можете да я гледате в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. Можете да я слушате и на честотите на "Дарик".

Последното нулево реми на сините в шампионата бе точно срещу старозагорци на стадион „Георги Аспарухов” – на 3 март 2018 г., оттогава насетне Левски изигра 19 мача без 0:0. Беройци са извънстоличният тим с най-много нулеви равенства като гост на Левски – 5.

Станислав Костов вкара 4 гола в първите 6 кръга на сезона, за последно това бе по силите за играч на сините през есента на 2013 г., но тогава 3 от попаденията на Гари Родригес в първите 6 кръга бяха от дузпи.

В миналия кръг Серджиу Буш изигра 50-ия си мач в Първа лига, коефициентът на ефективност на нападателя в Левски обаче отстъпва на този на румънеца в ЦСКА преди, където вкара 10 гола в 19 срещи (средно по 0,53 на мач), сега има 7 попадения в 31 двубоя (по 0,23 на мач).

0:4 в предишния двубой със "сините" на 29 април тази година в Стара Загора бе най-тежкото поражение на беройци от Левски от близо 34 години насам – на 19 декември 1984 г. паднаха с 2:7 в София.

Първите 34 мача в кариерата на Борислав Цонев в елита бяха с екипа на Левски, като само веднъж тогава той се изправи срещу настоящия си тим Берое – на 28 май 2016 г. при победата на старозагорци с 2:1 у дома, когато изигра само 4 минути като смяна.

Мартин Камбуров все още няма гол срещу Левски с екипа на Берое, въпреки че през миналия сезон игра 4 пъти срещу сините. Тимът от „Герена” обаче е една от любимите му жертви – има 15 гола срещу тях в елита, като 8 от тях са вкарани при гостувания на сините.