Защитникът на Левски Давид Яблонски избухна в социалните мрежи след победата над ЦСКА в съботния двубой. Във видео, заснето от негов приятел, той псува "червените" и твърди, че те "не стават за нищо".

Обидите му са насочени и към бившия нападател на съперника Фернандо Каранга, който е наречен "педе*аст" от чеха. Преди началото на мача бразилецът провокира с видео в социалните мрежи, в което направи жест с рязане на глава и пожела погром над "сините", също ползвайки нецензурни думи по техен адрес. 

Явно след утаяването на емоциите от мача, Яблонски публикува и официално извинение на профила си. В него той се извини на феновете на съперника и феновете му, но не и на Каранга. Защитникът обясни, че думите му са били продиктувани именно от провокацията на бразилеца, който сега се подвизава в Китай. 

Ето и какво написа Яблонски: 

"Със следващите редове искам да се обърна към хората, които не ме познават! Останалите знаят, че съм човек, който изпитва дълбоко уважение към всеки един отбор и съперник на терена и никога не бих си позволил да атакувам или обиждам даден клуб или неговите привърженици."

"Преди мача в събота обаче ние като клуб, отбор и семейство (каквото сме всички свързани с Левски) бяхме жестоко провокирани. В следствие на тази провокация и плод на емоциите след победата ни в събота, си позволих да отвърна, за което се извинявам!"

"Моето достойнство като човек и професионалист на терена ме е водело винаги до разбирането, че спорът между два клуба се решава на терена! Както го и направихме!", написа Яблонски в Инстаграм. В прикаченото видео можете да видите и обидите му към "червените" и бившия им нападател.