Един от най-обичаните футболисти в историята на Левски Кирил Ивков коментира пред Дарик радио моментната ситуация в отбора и предстоящата среща с Берое, която е утре на „Георги Аспарухов“.

„Не съм очаквал да водим, защото имахме нов треньор, който реално не го познавахме. Цяла седмица ходя на тренировките на „Герена“ и от това, което виждам мога да кажа, че треньорът е много способен. За разлика от Стоянович, Делио Роси много ме изнервяше. Ако вземем още поне двама нови ще е доста добре и ще ни очаква добро бъдеще през този сезон“, бяха първите думи на славния централен защитник.

„Прави ми изключително добро впечатление новият треньор. Заниманията не са по-дълги от 72 минути, за разлика от онези много дълги занимания на Делио Роси. Когато той беше треньор не ходех на тренировките, но така казват, че са били много дълги. В момента забелязвам много добро настроение сред футболистите, а това е много важно и радващо. Има смях, закачки, а това прави силно впечатление. Това ме радва изключително много“, продължи Кирил Ивков, който дълги години носи капитанската лента на една от най-силните генерации на Левски.

Ветеранът коментира и своите очаквания относно присъствието на феновете за утрешния мач с Берое: „Вярвам, че нашата публика ще дойде и без да има нужда да я призовавам. Отборът е в подем, играе агресивно и атакуващо, както видяхме особено на мача в Търново. Трябва да е пълен поне половината стадион, а даже и повече. Имаме нужда от нашия 12-ти играч, който е най-добър в България. От цялото си сърце ги призовавам да дойдат на стадиона“.

„Според мен ни трябва един силен нападател и добър защитник, ако съумеем да го направим ще е много добре. Дано г-н Русев намери необходимите средства. Ако това се случи, не смея да говоря за титла и прочие, но мисля, че ще бъдем опасни за Лудогорец и ЦСКА“, завърши Ивков пред Дарик радио.