След като стана ясно, че треньорът на Левски Славиша Стоянович е големият фаворит за национален селекционер на Латвия, днес медиите там разкриха и някои от детайлите, с които от федерацията се опитват да го привлекат за поста. 

Макар да не се разкрива заплатата му начело на отбора, ясно е, че той ще получи огромна сигурност за бъдещето. Причината е, че договорът му ще е за минимум три години и ще получи пълна свобода за действие от евентуалните си нови шефове. 

Тук идва и тънкият момент. Ако наистина иска да започне работа в Латвия, на практика той ще трябва да си плати за това. Според изданието Sportas Centrs, латвийската федерация няма никакво намерение да плаща неустойка на Левски за прекратяването на контракта му, който е до 30 юни 2020 г. 

Ако се стигне до подобно плащане, то ще бъде удържано от възнаграждението на специалиста. Затова най-добрият вариант за него, ако приеме офертата да стане селекционер на балтийците, ще е да се раздели с Левски по взаимно съгласие. 

Според информациите от Латвия, другият вариант с Виктор Скрипник за селекционер е отпаднал и сега всички карти са заложени на Стоянович. Това е станало по изричното желание на президента Каспарс Горкшс, който му е бил футболист навремето. 

Иначе изданието твърди, че специалистът вече е казал принципно "да" на предоставените му условия и надеждите на евентуалните му нови работодатели са сделката да бъде подписана до няколко дни, най-късно до края на годината.