Крилото на ЦСКА Густаво Кулма подчерта сериозните амбиции на клуба по отношение на сезон 2017/2018, докато получаваше си наградата за Футболист №1 на 8-ия кръг от Първа лига.

24-годишният колумбиец се отчете с 2 гола при успеха с 3:0 над Верея в София, които бяха първи за него през кампанията. Логично от 20-те треньора, участващи в анкетата, седем са отличиха южноамериканеца, докато петима подкрепиха другият автор на две попадения в кръга – Станислав Костов от Пирин.

„Искам да благодаря за наградата, която получих. Всички футболисти искат да показват най-доброто от себе си, а ние като отбор правим всичко възможно да печелим също колективни награди, а не само индивидуални. Искаме да покажем, че сме най-добрите в България”, заяви Кулма.

Ясен е съдията на напеченото дерби Черно море-ЦСКА

„Много съм доволен, че отборът ни играе по този начин, от това, което показваме. Всеки разбира какви са целите пред клуба. Най-важното за нас е да продължим да показваме най-доброто. Когато вкараме доста голове, това ни дава по-голяма увереност. Това обаче не е всичко. Всеки е стъпил здраво на земята. Знаете за какво иде реч. Оставаме здраво стъпили на земята.”

„Когато вкарам тази мисъл в моето съзнание, ми е по-лесно да работия всеки ден. Знам какво трябва да направя. Всичко е благодарение на това, което  показвам. Лека-полека си връщам формата. В началото ми беше по-трудно, защото имах лични причини. Всичко, което искам да кажа, че не само аз, но и целият отбор показва силна игра. Ние сме един колектив, а не просто сбор от индивидуалности.”

„Чувствам се по-добре, когато играя отляво. Това ми позволява да стрелям, когато пробия навътре.”

„В момента обсъждаме моя нов договор. Това е, което обсъждаме с шефовете. Скоро може да има развитие. Сега чакам да се успокоят нещата, да разговаряме пак, за да са доволни и двете страни от новия договор.”

Дюлгеров: Има още много мачове, но в дербито ЦСКА ще се докаже

„И Левски, и Лудогорец разполагат с много добри качества. Да спечелим титлата зависи само от нас. Ако продължаваме по същия път, по който вървим сега, ще успеем.”

„Този мач е много важен за мач. Трябва да играем на високо ниво не 90, а най-малко 95 минути. Не бива да има никакво подценяване, защото това е един труден мач, но с труда на всички ще успеем. Дали ще има допълнителни премии? Не знам, това е работа на ръководството. Нашата работа е да си изиграем мача както трябва”, завърши Кулма.