Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов бе категоричен, че разходите за новия наставник на “сините” Делио Роси са напълно оправдани. В интервю за предаването “Домът на футбола” той дори ги определи като инвестиция, която ще даде своите плодове в бъдеще.

“Преговорите с Делио Роси се водеха само с господин Русев. В крайна сметка след преговорите УС на Левски реши, че той е правилният човек за тима. Безспорно и той и Авраам Грант са много големи имена, но не мога да изнасям поверителна информация. За нас важното бе да преценим къде е баланса между казаното от треньорите и нуждите на клуба”, каза Иванов.

Делио Роси: Левски трябва да върви напред с добра игра и победи

“Определено искахме да намерим човек, който да има желание да работи, защото ние търсим промяната в тима. Бяхме впечатлени от желанието му да работи с клуба. Бих казал, че отношението му към детайла: да посети стадиона, да се запознае с клуба изигра важна роля в преговорите”, допълни той,

“Разбира се, че ще има културно предизвикателство пред Роси, тук идва и моята роля и ролята на клуба той да получи подкрепа на всяко ниво, за да може да осъществи идеите, които има за развитието на клуба”, каза още изпълнителният директор на “сините”.

“Към днешна дата Левски е финансово стабилен. Дали нещо е скъпо, или не е зависи от това дали то работи, или не. Важното е, че намерихме достатъчно пресечни точки между нас и него. Смятам, че разходите за Делио Роси са оправдани. За нас това дори не е разход, а инвестиция, но в никакъв случай не е рискова инвестиция. Смятам, че инвестираме в развиетито на клуба. Целта е да се работи ежедневно”, разкри Иванов.

Делио Роси: Ще направя Левски отбор на високо ниво

“От страна на ръководството е получил кредит на доверие. От страна на феновете, бих предположил, че яхното желание е да се видят възможно най-скоро бързи резултати, въпреки че самият той каза, че не може да се очаква мигновен прогрес”, допълни той.

“Нашата цел е да се борим за титлата и Купата на България. Не сме се отказвали от тези цели и се стремим към тях и през този сезон. За по-големи цели не сме говорили. Има предизвикателства, но ние ги обичаме. Фактът, че привлекохме много нови футболисти ни задължава да дадем най-доброто от себе си през настоящия сезон. Радвам се, че има силна конкуренция. В интересите на нашия спорт е да имаме силно първенство”, заяви Иванов.

“Смятам че господин Русев беше запознал Николай Митов каква е ситуацията и той не е бил изненадан от медиите по този въпрос. Възможността за специализация в Испания е на масата, продължаваме да поддържаме контакт с него, за да знаем как бихме могли да сме си полезни занапред във времето”, разки той.

“С Русев сме правили планове за наличието на подходящо финансиране. Разходите за трансферите бяха заложени и предвидени в бюджета на клуба, както и заплатите. Интересът към фен артикулите се увеличи. Нямаме очаквания, че нещо от днес за утре ще стане. Надяваме се да продължаваме да вдигаме темповете”, каза още Иванов.

“Разбира се всички нови приходи са добре дошли. Един еднократен акт свързан с продажбата на футболист и играта в европейските клубни турнири не ни осигуряват необходимата сигурност в дългосрочен план. Задълженията на Левски се управляват. Не търсим рязко намаляване, внимателни сме да не допускаме нови грешки, но и инвестираме в клуба. Въпросът с по-голямата посещаемост е основен за всички клубове в страната. В интерес на всички е Първа лига да предалага по-голям спектакъл. Този процес е много комплексен, има и процеси които са свързани основно с дейността на клуба, така че ние работим по този въпрос. За нас е плюс да има поне 5000 човека на стадиона на мач. Мечтата ми е да има 15 000, но това не може да стане от днес за утре”, заяви изпълнителният директор на Левски.

“В краткосрочните ни цели не влиза завършването на козирката. Това се превърна в медиен въпрос, не сме го въвели като цел до края на годината. Полагаме усилия през зимния сезон да съхраним състоянието на сектора”, допълни той.

“От един мач едва ли можем да говорим за тенденция на българските съдии спрямо клуба. Допускането на няколко очевидни грешки на нас ни дава основание да гледаме от друга гледна точка. Чак конспирация не вярвам да има, но усилията да играем по-добре, да привлечем добри играчи и треньор, създават интерес у другите отбори. Просто отчитам обективни неща, които виждам. Пуснали сме жалба до БФС и сме изразили позиицята си за съдийството на мача с Верея”, завърши Красимир Иванов.