"Отиваме на битка - характер, настройка за игра, тактическа дисциплина ще бъдат основни фактори за преминаването в следващия кръг. Така че нямаме друг вариант, освен да преследваме победата в Благоевград. Един гол, вкаран от нас, ще ни постави в комфортна ситуация, докато един допуснат гол ще ни направи догонващи. Всички играчи са наясно какво ни чака, спокойни сме, подготвени сме и надяваме да се поздравим с класиране за следващия плейоф за 11 място. Няма да е лесно, но сме готови", коментира треньорът на Етър Красимир Балъков преди заминаването на тима за Благоевград.

В понеделник предстои реваншът с Пирин от плейофите на Първа лига.

Ето какво още сподели Балъков:

- Има ли напрежение с оглед на решаващия характер на двубоя?

- Германците казват: в спокойствието е силата. На моите футболисти съм обяснил, а и неведнъж вече съм го казвал, че футбол със страх не се играе. В тази фаза е необходимо и търпение в играта.

- Определихте ли вече групата за мача?

- Решихме за Благоевград да пътуват 20 футболисти, там ще определя групата от 18 играчи.

- Ще коментирате ли назначението на Никола Попов за главен съдия на двубоя?

- Никола Попов е един от силните български съдии, свири и финала за купата. Това показва, че БФС определя мача като един от най-възловите. Надявам се да стане един коректен мач, нека спечели този, който заслужава. Ние ще дадем всичко от себе си да се поздравим с успех. /БТА