Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че доколкото познава Васил Божков, няма да се стигне до разочарование сред феновете на Левски.

Кралев говори пред репортерите след откриването на 70-ото издание на международния боксов турнир за Купа „Странджа“.

Преди ден от Нове Холдинг публикуваха официално съобщение, от което стана ясно, че Васил Божков и компаниите, които са свързани с него, поемат управлението на Левски.  

„Очаквам Левски, като един от най-обичаните български отбори, да е финансово стабилен, за да може да продължи да изпълнява своята мисия в обществото - да създава футболисти, да възпитава у децата любов към спорта. Това е клуб с много фенове и голямо влияние. Левски и ЦСКА са футболни институции, които имат огромно влияние върху хората, върху децата. Така че винаги трябва да сме загрижени какво се случва с тях и да желаем те да бъдат финансово стабилни, защото обществото има нужда от тях”, сподели Кралев.

„Пожелавам на Левски да преодолеят финансовите препятствия, за които слушам по медиите. Смятам, че нещата ще бъдат подредени. Нека първо да видим кои ще бъдат собственици. Доколкото познавам човека, който се е захванал публично с финансирането на Левски, мисля, че няма да подведе хората, които му гласуват доверие”, завърши Красен Кралев.

Васил Божков обяви: Поемам управлението на Левски!