Спортният министър Красен Кралев коментира, че лично премиерът Бойко Борисов му е поставил задачата предстоящите дербита между Левски и ЦСКА да завършват в светлата част от деня. Както е известно, първите две срещи (на 11 и 18 април) ще бъдат с начален 18.00, вместо 19.00 и 20.00 часа, а третият двубой (на 25 април) остава по програма от 18.30 часа.

Изместиха дербитата ЦСКА - Левски

„Вчера на срещата не е било постигнато съгласие за началния час. Ръководствата и феновете не са пожелали да се съобразят с разпоредбата. Затова днес получих задачата от премиера Бойко Борисов мачовете да завършват в светлата част и трябваше да помоля БФС да съдейства противоречието да бъде разрешено. Всички реагираха бързо и всичко бе решено. Мнението на клубовете и феновете е важно, но най-важно е спазването на правилата за обществения ред и спокойствието на всички граждани“, заяви Кралев на специално организиран брифинг. 

Всички промени в програмата около ЦСКА - Левски

„Ние искаме да осигурим спокойствието на всички граждани в столицата. Да не забравяме, че сме председател на ЕС. Има безброй мероприятия. Първите две дербита са в сряда час пик. Ще бъде затруднено движението. При всички положения ще бъде затруднено и движението и на градския транспорт. Очакват се около 30 хиляди души. Стадионът е в центъра. Зрителите не се телепортират. За нас мачът е много преди първия съдийски сигнал. Взе се решение Левски - ЦСКА са се играе в светлата част на деня и ние искаме да спазваме това. Хвърляме огромен ресурс да осигурим спокойствието на всички граждани и гости на столицата. Благодарим за разбирането от всички. Надявам се всичко да бъде наред", допълни комисар Антон Златанов.