След няколкогодишно отсъствие от Благоевград, юношата на Пирин Станислав Костов отново се завърна в клуба. За последно той игра в Берое, но от началото на този сезон е отново при „орлетата“.

Нападателят се представя отлично в екипа на благоевградчани, което го кара да вярва, че един ден може да се озове в националния отбор на България. Селекционерът Петър Хубчев познава отлично качествата на футболиста от престоя им в Берое.

„В Берое решиха, че няма да разчитат повече на мен. Не ми подновиха договора и се завърнах в Пирин. Обадиха ми се и не се замислих изобщо. Исках да играя, исках да се развивам и мисля, че Пирин беше най-доброто място за това“, коментира нападателят.

„Имах още едно-две предложения от България, но си бях решил, че след Берое ще се завърна в Пирин. Искам тук да си играя, тук ми е приятно. Дори не съм разглеждал другите оферти. Тук се завръщам много по-зрял. Минах през някои големи отбори и видях как се случват нещата. Тук се получава, защото играя редовно“, продължи още той.