Навръх Гергьовден Пирин приема Берое в среща, която би могла да го бетонира на върха в група Б от втората осмица на Първа лига. За да се случи това обаче "орлетата" трябва да преборят традициите и тенденциите, които се забелязват в сблъсъците със "зелено-белите" в последно време.

Двубоят от 31-ия кръг на първенството ще се играе на стадион "Христо Ботев" в Благоевград от 20.00 часа, а за тези, които нямат да могат да го наблюдават на живо, опциите остават DIEMA SPORT, онлайн платформата GONG PLAY и честотите на Дарик радио. Развитието на мача минута по минута ще може да бъде намерено и в Gong.bg

"Орлетата" влизат в мача с аванс от 2 точки спрямо Берое и евентуален успех ще им гарантира първата позиция, даваща право на по-приемлив жребий в плейофите за Лига Европа.

През календарната 2017 година Пирин превърна своя стадион „Христо Ботев” в истинска крепост, като взе 16 от възможните 18 точки. Само Пирин и ЦСКА пък нямат загуба в плейофите.

Откакто Пирин се завърна в елита през миналия сезон, старозагорци са успявали да се разпишат във всеки един от 7-те си шампионатни двубоя с благоевградчани. Нямат нито една загуба от тях в периода – 4 победи и 3 равенства.

С 18 точки, спечелени при своите гостувания, Берое е тимът извън Топ 6 с най-голям актив навън.

При 1:0 над Пирин Благоевград в петия кръг Кохей Като стана едва вторият японец, отбелязал гол в българското първенство. Оттогава азиатецът изигра 20 поредни мача за Берое без попадение.