Наставникът на Ботев Пловдив Николай Костов заяви след равенството с Локомотив Пловдив 1:1, че отборът му е далеч от критериите на съвременния футбол. Специалистът отказа коментар на ситуацията, в която „канарчетата“ изравниха резултата. Както е известно, останаха съмнения за редовността на гола заради засада.

„Не стана хубав мач. Неочаквано за нас Локо Пд игра с дълги подавания, ние не бяхме подготвени за такъв футбол, признавам. Мисля, че отстъпвахме в единоборствата за високите топки и така Камбуров създаде доста опасности пред нашата врата“, започна Костов.

„Като цяло някои от нашите играчи играха под възможностите си. Брезоа още не е адаптиран към българския футбол“, каза още специалистът.

Колкото до положението с изравнителния гол на Ботев, при който останаха съществени съмнения за засада, наставникът обясни: „Няма да коментирам ситуацията с изравнителния гол. Нямам право да го правя“.

„Играта бе накъсана. То е и психология. Но не съдя никого, далеч сме от критериите на съвременния футбол“, добави Костов.