Кондиционният треньор на Левски Матиа Винченци е главно действащо лице по време на зимната подготовка в Малта. Италианецът със сигурност не е сред най-любимите хора на футболистите на „сините”  в момента, защото ги изпотява с различни упражнения, целящи навлизане в перфектно състояние за старта на пролетния полусезон.

Пред Левски Тв Винченци говори за подготовката, за професионализма в Левски и за работата с Делио Роси.

„Много добре се чувствам. С целия състав, кйто заварих тук в Левски, както административен, така и технически. Това е много организиран клуб, с много хора, които са професионалисти и работят с нас, екипа на господин Роси, за да стане отборът по-добър”, заяви специалистът.

„Нормално е в този период футболистите да работят, работата и натоварванията в този период са по-специфични, по-малко характерни за дфутболистите, но много основни за работата им нататък. Не им харесва, но всички го правят с много готовност и аз съм много доволен от тези първи дни.”

„Много прилича на лятната подготовка в Италия, ясно е, че е малко по-различна. В Италия паузата през лятото е малко по-дълга и затова последният месец натоварванията доста се намаляват и интензивността е доста по-малко. докато тук в България като завършва сезона сме на половината, имаме една пауза от 20 дни, в които да възстановим енергията и след това един период като този в Италия. В този период се налага по-активна физическа подготовка за достигане до необходимите параметри.”

„Това е една концепция, която не може да се опрости. Всичко е свързано. Става дума за един италиански състав, ние заварихме хора, с които работим, много професионални и можещи. Работим с доктора, с масажистите, за да можем да направим една обща подготовка и да гоним заедно общите цели, които сме си поставили.”

„Аз съм треньор по физическа подготовка, преминал съм във всички нива от Серия C до Серия А. Имах възможността да работя с много треньори, мисля, че са 15. Това лято получих обаждане от господин Роси и сега сме тук в Левски, за да дадем най-доброто от себе си.”

„Имаха нужда от професионална фигура, що се отнася до моята роля. Говорихме и намерихме общ език и решихме да направим този екип, с който да дойде и да работим тук.”

„Знаех, че това е един голям и исторически клуб, един от най-важните в България. Така че аз се чувствах много ентусиазиран да работя в този клуб, да работя в клуб, който има една много голяма история.”

„Естествено, бях ентусиазиран и от възможността да работя с Делио Роси, който е голям специалист. Това беше едно предизвикателство. Не мисля, че аз трябва да го определя, но той е един сериозен човек. Човек, който вярва в работата си и това се вижда от неговите интервюта, той винаги говори и за техническата гледна точка на футбола и спорта.”

„Постига се чрез работа, откакто сме дошли през август, заедно с медицинския състав успяхме да направим една оценка и база данни за оценяване на нашата работа. От началото успяхме, вече имаме 3-4 сесии за оценяване на работата ни, оценяваме футболистите от гледна точка на физическо състояние, състояние на тялото, мощ. Новите футболисти също имат амбицията да достигнат до нива, на които да работят по най-добрия начин.”

„Ще се работи постоянно. В този период има различни фази на подготовката. Планирани са”, допълни той.