Доста изненадващо Лудогорец се сдоби с нов главен мениджър в лицето на бразилската легенда в треньорската професия Пауло Аутуори. Той първоначално трябваше да е на позиция над старши треньора Димитър Димитров, но Херо предпочете да напусне, така че сега той ще изземе и тези функции. 

Аутуори може да не е широко познат в Европа, но в родината си е истинска легенда. Той е бил на работа под една или друга форма във всички водещи местни клубове. Кариерата му започва през далечната 1975 г. в Португеза и оттам-насетне без прекъсване работи вече 43 години в родината си и други точки на света. 

Иначе в Бразилия е бил начело на: Португеза, Америка Рио де Жанейро, Сао Бенто, Мариля, Бонсуксесо, Ботафого, Крузейро, Фламенго, Интернасионал, Сантос, Гремио, Васко да Гама, Сао Пауло, Атлетико Минейро и Атлетико Паранаензе. 

Прави впечатление, че Аутуори не се задържа никъде за повече от година-две, с изключение на първите години в кариерата си. Най-дългият му престой на едно място е в Португеза - четири години от 1975-1979 г. 

Единственото друго изключение от правилото е по време на престоя му в Европа, начело на португалския Насионал между 1991 и 1995 г. На Стария континент досега е работил само в Португалия, като е ръководил още Маритимо и Бенфика. Там е работил и с българите - Илиан Илиев, Антони Здравков и Красимир Наков. 

В Азия е работил в арабския свят и Япония. Бил е начело на олимпийския национален отбор на Катар, а на клубно ниво е водил Ал Раян в страната. В Япония е бил начело на Кашима Антлърс и Серезо Осака, като именно вторият тим е последният, в който е работил извън Бразилия досега. Това се случи през 2015 г. 

В Южна Америка е водил още перуанският Спортинг Кристал и националния отбор на Перу. Това прави назначнието му в Лудогорец неговата 29-а месторабота, което е един своеобразен рекорд. 

Това е само сухата статистика. Аутуори е постигал големи успехи в Южна Америка. Той е печелил два пъти най-престижната континентална надпрвара Копа Либертадорес. Първият път е през 1997 г. със Сантос, а вторият е през 2005 г. със Сао Пауло. 

Същата година печели и Междуконтиненталната купа, след като на финала неговият тим надделява с 1:0 над Ливърпул. Безспорно 2005 г. е най-успешната в кариерата на наставника, който след два месеца навършва 62 години. 

Освен това е печелил титлата в Бразилия с Ботафого, а освен това има две щатски титли на страната. С Крузейро печели Кампеонато Минейро през 1997 г., а през 2016 г. триумфира в Кампеонато Паранаензе с Атлетико Паранаензе. 

В Перу е истинска легенда, след като два пъти печели титлата. Първият път с Алианса Лима през 2001 г., а на следващата я взима със Спортинг Кристал. С Ал Раян пък на два пъти печели Купата на емира в Катар, така че за 43 години във футбола може да се похвали с 9 отличия, но какви само!