„На фона на това, което се случва в Пловдив със стадионите и неясната картина е видимо, че нещо не е наред и в двата стадиона”, коментира кметът на Пловдив Иван Тотев по повод проблемната ситуация със спортните съоръжения в града.

„Чакаме дати на стартиране на работа. Чакаме документи от Локомотив за стартиране на концесия. Винаги нещо се работи, нещо се бави. Факт е, че дойде момент, в който започваме една иницитива, коята да даде възможност на стадион „Пловдив” да се провеждат футболни срещи”, коментира още Тотев пред Дарик радио и продължи:

„Дебатът, който се случи на общинския съвет за това дали ще има мачове от УЕФА или не, със сигурност отговорът е ясен – мачове от УЕФА ще има. Въпросът е от каква категория ще бъде стадионът. Със сигурност ние ще държим да има възможност да се провеждат срещи от европейските клубни турнири.”

„Желанието ни е с приемането на бюджет 2018 да отделим и сума за реално проектиране. След излизане на проекта, ще имаме евентуална стойност”, каза Иван Тотев.

За стадиона на Ботев кметът на Пловдив заяви: „Нямам информация и премерено говоря по тази тема. Ние сме толерантни, все още сме в срока за строителство. Да не казвам голяма дума, но 2018-а ще е година, в която община Пловдив ще взима големи решения.”

А за стадиона на Локомотив, Тотев каза: „Там е по-спокойно, тъй като има стадион, на който могат да се играят мачове.”