Пролетният полусезон в България вече е в разгара си и си проличаха слабостите на отборите, които са останали за попълване след зимната подготовка. И ако искат да се подсилят на позициите, на които смятат, че имат нужда, нямат много време за това. 

До затварянето на трансферния пазар у нас остават малко повече от 60 часа. Справка в сайта на ФИФА показва, че прозорецът е отворен до 23:59 часа на 28 февруари, а не както се очакваше - до 18:00 часа на същата дата. 

Едва ли тези часове ще са от някакво значение, но все пак ако някой клуб е навлязъл в тежки преговори с колегите си за даден играч, получава още един малък отрязък от време да ги финализира. А интересното е, че колкото и по-късно от цивилизования футболен свят да затваря пазарът в България, все още има и държави, в които ще затвори и по-късно. 

В Украйна затваря на 1 март, в Естония на 7 март, а в Латвия - на 11-и. В Грузия, Норвегия и Швеция е отворено чак до 31 март, във Финландия до 10 април, а в Исландия - чак до 15 май. Интересно е да се отбележи, че най-футболната страна в света - Бразилия - има отворен пазар до 3 април. Това означава, че във всички тези страни българските отбори ще могат да продават играчи, ако решат, дори след затварянето на пазара у нас.