Зимният трансферен прозорец по цял свят е не просто в разгара си, но дори е на прага на приключването. В това време българските отбори изглеждат малко пасивни, но за всичко това си има причина - просто пазарът в Първа лига още не е започнал. 

Справка в базата данни на ФИФА показва, че за България зимният трансферен прозорец отваря едва на 1 февруари и затваря на 28-и същия месец. Това прави страната ни една от тези с най-късно приключващ пазар в света. 

Това означава, че между въпросните две дати нашите клубове могат да привличат играчи с трансферна сума. Преди и след тях никой и нищо не им пречат да подсилват редиците си със свободни агенти, както те вече правят. 

Има и отбори, които вече се подсилиха с играчи, за които са платени трансферни суми. Такъв е случаят с Лудогорец, който взе Пламен Илиев и Серкан Юсеин с трансферни суми. Те на практика ще могат да бъдат ползвани след 1 февруари в официални мачове, което не пречи по никакъв начин на разградчани, защото техният първи официален мач е чак две седмици по-късно.