ЦСКА постигна класическа победа с 3:0 срещу Дунав в последен мач от 19-ия кръг на Първа лига.

Головете за успеха на момчетата на Стамен Белчев реализираха Рубен Пинто в 60-ата минута, а в края Чорбаджийски и Дюлгеров фиксираха крайния резултат. Преслав Йорданов пропусна дузпа в 19-ата минута, която беше спасена от Луков. Гостите завършиха мача в намален състав, след като Петков беше изгонен в 86-ата минута на срещата.

ЦСКА започна леко лережно двубоя, като гостите от Дунав бяха по-активния тим на полето.

В 10-ата минута се получи едно от дискусионните положения в мача, след като Китанов излезе напред и фаулира футболист на Дунав извън наказателното поле, но съдията му даде жълт картон. В 19-ата минута Марем наруши правилата срещу Преслав Йорданов в наказателното поле на Дунав, последва дузпа, но потърпевшият не успя да се разпише, след като Луков се намеси добре и изби кълбото, което се удари в гредата, а добавката на футболист на ЦСКА не сполучи.

Домакините опитаха да наложат натиск, но атаките им свършваха пред наказателното поле на Дунав. Гостите отново показаха, че не са обречени в 34-ата минута, когато Шопов опита пас към Мирослав Будинов, но Патрис Бумал успя да избие в корнер.

В 43-ата минута гол на Преслав Йорданов бе отменен поради засада.
ЦСКА тръгна много силно през второто полувреме. Диого Виана на два пъти опита да матира Луков, но без успех.

Преслав Йорданов получи нова възможност да се разпише в 59-ата минута, но Тейнур Марем се намеси решително. Минута след това нападателят прати топката в напречната греда, а при добавката Рубен Пинто майсторски откри резултата, но останаха съмнения за засада.

В 68-ата минута ЦСКА бе близо до нов гол. След отличен пробив на Никола Колев последва пас към Рубен Пинто, който не бе точен отблизо.

След 120 секунди Преслав Йорданов със задна ножица разтресе напречната греда зад Луков. Футболистите на Дунав вкараха топката в игра, но неразбирателство на защитата позволи на Диго Виана да се озове сам срещу Луков. Вратарят на гостите отново показа класа и отби в корнер.

Голмайсторът за ЦСКА Рубен Пинто получи контузия в 76-ата минута и бе заменен от Александър Георгиев.

Дунав имаше добра възможност да стигне до гол. В 81-ата минута Юлиян Ненов намери Патев в наказателното поле на "червените", но защитник изби.

Три минути преди преди края на срещата гостите останаха с човек по-малко. Марио Петков получи втори жълт картон и респективно червен.

В следващата атака ЦСКА стигна до втори гол дело на Божидар Чорбаджийски с глава. Александър Дюлгеров направи резултата класически в третата минута от добавеното време на срещата.

В класирането ЦСКА ще зимува на 3-ото място с актив от 35 точки, а Дунав е на 6-ата позиция с 28.

Съставите:

ЦСКА: Китанов, Недялков, Чорбаджийски, Перес, Пинто, Виана, Йорданов, Бумал, Колев, Дюлгеров, Кулма

Дунав: Луков, Патев, Марем, Милчев, Петков, Димов, Аясс, Ненов, Костадинов, Шопов, Будинов