Главният мениджър на Черноморец Бургас Радостин Кишишев говори ексклузивно за предаването по DIEMA SPORT „Домът на футбола”, споделяйки мнение за наболелите теми в родния футбол. Тинката коментира битката за титлата, както и проблемите на бургаския футбол, който вече ще направи три години поред без професионален футбол. Бившият възпитаник на Чарлтън Атлетик, Порстмут, Брайтън, Лийдс и Лестър анализира детайлно битката за титлата в Първа лига, която противопоставя тимовете на Лудогорец и ЦСКА.

„Мен лично ме изненадва това, което се случва в Първа лига. Лудогорец можеше да реши битката за титлата много по-рано, но щом е докарано до последния мач да се решава тя, то и Лудогорец и ЦСКА заслужават да я вземат. Мен лично не ме изненадаха резултатите в последния кръг за двата отбора. С оглед това какво се случва, то това са важни мачове и за двата тима. Предполагам, че ще говорим за много неща, които са се случили в кухнята на Лудогорец, ЦСКА и Левски. Виждаме през какви перипети преминаха през няколко месеца, но българският футбол е това”, започна Кишишев.

Атаките към Бала идват от Венци Стефанов, сподели Кишишев

„Очакванията ми за последния кръг са, че Черно море е корав отбор, който не пропуска да победи фаворитите у дома. Като гост обаче, може би не е толкова лесно, а очакванията са ми Лудогорец да вземе победата. Надявам се Илиан Илиев да направи някакви изненади и да ги предаде на момчетата му. Иска ми се да има феърплей в двата мача”.

„Ботев – ЦСКА? Смятам, че столичният тим има какво да връща на съперника. Двата отбора се познават добре и мисля, че ЦСКА ще победи категорично. Кадровите проблеми за Лудогорец са любопитни, но не следя много изкъсо шампионата в Първа лига. Липсата на основните футболисти за разградчани ще доведе до проблем в мача”, продължи той.

Кишишев: Един човек държи стадионите в Бургас

„Смятам, че Лудогорец няма да има проблем с текучеството на играчи. Те показаха през годините, че могат да тушират напрежението и не очаквам да има такова тук. Мисля, че няма да играят добре при липсата на такива качествени играчи. Марселиньо е най-важният футболист на отбора, Кешеру е голмайсторът им. Това са големи лидери за Лудогорец. Съмнява ме обаче, че Лудогорец ще играе под напрежение. Мисля, че в игрово отношение няма да постигнат това, което би трябвало да бъде за шампионски отбор. Много добре помня мача с Левски, когато „сините” трябваше да станат шампиони (бел. ред: със Славия). Тогава се видя, че Левски не може да играе под напрежение. Помня, че имаха много положения за гол и дори мисля, че Везалов си вкара автогол. Това са стари работи, да не го нищим този въпрос”, анализира дългогодишният футболист на Чарлтън Атлетик.

„Политиката на Лудогорец е такава, че чужденците са много и от една националност - бразилци. Аз съм страничен наблюдател, но тези футболисти седем години са шампиони и им трябва свежа кръв. Предполагам, че хората, които се занимават със селекцията на отбора ще се активизират. Важно е как се действа, защото е трудно да се живее в Разград”, загатна Кишишев.

Тинката недоумява какво прави Люпко в ЦСКА

„Отборът на Лудогорец може да играе под напрежение, ще се повтаря. Доминант е в българския футбол в последните седем години и е №1”.

 „Нещата в Левски не са розови, но направиха стабилно ръководство, което е основа за бъдещи успехи. Вярвам, че този клуб ще тръгне възходящо. Хубчев е германски възпитаник и дисциплината е на високо ниво. Трябва да се гледа в една посока, тъй като в противен случай не може да се получи екип и да атакуваш дадена цел”, завърши той.