Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров заяви на старта на подготовката за пролетния дял от шампионата, че „канарчетата“ водят преговори с централен защитник. Той добави, че Яя Меледже е получил предложение за нов договор, но на този етап е отказал да предпише.

„Започваме подготовка с 25 футболисти. Новите хора, които ще започнат подготовка с нас са юноши на клуба. Пристигна нов състезател – Диого Кампос. За утре са насрочени неговите медицински изследвания. Ако се подпише договор с него, той ще се включи в подготовката на тима“, започна Киров.

„Меледже лети на 10-и януари, има проблем с визата в Кот Д‘Ивоар. Той има и договор с клуба до 30 юни 2018 година. Беше му предложен нов договор, който на този етап отказва да подпише. Чакаме го да се прибере и да проведем поредни разговори с него. В зависимост от неговата позиция ще преценим как да процедираме“, продължи Киров.

Яя Меледже започва подготовка с Ботев Пловдив

„Щом съм дал съгласието да се водят преговори за подписването на нов договор, моето желание е да го задържим в отбора“.

„Преговаряме с централен защитник. Когато всичко приключи, ще ви информираме за името му. Надявам се преговорите да са успешни“.

„Веселин Минев не попада в нашите планове. Не сме го коментирали“.

„Абсолютно всички мачове са важни. По специфични са двубоите със Славия, защото са на пряка елиминация. В абсолютно всички срещи ще се стремим да победим“.

„Селекцията до затварянето на трансферния прозорец ще бъде отворен процес. В зависимост от това, с кои състезатели ще се разделим, ще преценим дали да привличаме други футболисти. Ако имаме възможност да засилим конкуренцията на някой пост, ще го направим“, допълни специалистът.

Ботев с подробности за подготовката, уреди три контроли

„Входящите трансфери зависят от това с кои футболисти ще се раздели клубът“.

„Не искам да коментирам имена, защото сме на ниво преговори и няма смисъл да говорим“, коментира още Киров.

„Последната контрола ще е с Ботев Враца. Ясни са четири контроли – Марица, Александрия и Пюник. Имаме уврение, че в следващите дни ще ни бъдат подсигурени още три контроли за лагера в Турция“.

„Надявам се аклиматизацията на Кампос да премине по възможно най-добрия начин, за да бъде полезен той на отбора. Когато селектираме един състезател, то неговите качества трябва да прилягат на нашия стил на игра. Ние наблюдаваме такъв тип състезатели“.

„Основната цел е да надградим това, което направихме през миналата година. Разбира се, и да защитим трофея, който спечелихме миналата година. Бъдещето ще покаже дали това ще се случи“.

„Мисля, че няма човек, който да е свързан с нашия клуб и да не се надява да се завърнем да играем на стадион „Христо Ботев“, отсече за финал Киров.