Наставникът на Ботев Николай Киров заяви, че за него и екипа му е привилегия да водят „канарчетата“. По-рано специалистът и асистентите му подновиха договорите си до 2020 година. 

"Радвам се, че аз и екипът ми подновихме договорите си с клуба. Щастливи сме, че получаваме възможност да продължим започнатото и да водим Ботев и през следващите два сезона. За нас е привилегия и голяма чест да водим голям клуб като Ботев. Осъзнаваме, че това е и голяма отговорност и трябва да оправдаем очакванията към нас, които сами завишихме с работата си до момента. Откакто започнахме работата си в Ботев свършихме доста неща и целта ни оттук насетне ще бъде да надграждаме над постигнатото и да помогнем за развитието, както на представителния отбор, така и на клуба като цяло", заяви Киров пред клубния сайт.

Специалистът, извел "жълто-черните" до Купата и Суперкупата на България, по-рано подписа контракт до лятото на 2020 г. Нови договори за същия срок парафираха и асистентите в екипа му - помощник треньорът Иван Кочев, специалистът по физическа подготовка Атанас Николов и наставникът на вратарите Тодор Попов.

Николай Киров застана начело на Ботев в края на август 2016 г. и под негово ръководство "канарчетата" постигнаха дългоочаквания успех в турнира за националната купа, който бе гарниран с още един трофей и достойно представяне на отбора в европейските клубни турнири. След колебливия старт на настоящото първенство Ботев отново набра инерция и не познава вкуса на поражението вече повече от 3 месеца.

"Жълто-черните" изпращат 2017 г. в серия от 15 мача без загуба и като полуфиналисти за Купа България.