Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров коментира ремито с ЦСКА (1:1) в мача от 16-ия кръг на Първа лига. Специалистът заяви, че на стадиони като „Българска Армия“ трябва да отбележиш поне два гола, за да може да се поздравиш с успеха.

Припомняме, че „канарчетата“ поведоха след гол от дузпа на Тодор Неделев, а автогол на Лазар Марин възстанови паритета.

„Мисля, че се получи добър мач. Двата състава търсиха победата до последно. Създадоха се положения пред двете врати. Много лек гол допуснахме. Малко липса на шанс. Иначе стояхме добре в отбрана. Имахме добри контраатаки, просто завършващият удар не бе достатъчно прецизен. В добавеното време не успяхме да отбележим от може би най-чистата ситуация в мача. Така е на стадиони като „Армията“ - трябва да отбележиш поне два гола, за да се поздравиш с успех. Имаше малко ситуации пред нашата врата. Работихме доста през тези две седмици в защита. Нещата днес се получиха. Завършващото подаване и завършващият удар – трябваше да сме по-точни в последното подаване“, започна Николай Киров.

„Тактическата постройка се съобразява и с играта противника. Променихме някои неща в тактическо отношение. Мисля, че доста от нещата, които бяхме планирали както в едната фаза, така и в другата се получиха“.

„Нямам представа. Не коментирам съдийските отсъждания. Далеч бяха от ситуацията за дузпата не мога да коментирам“, добави Киров.

„И на полувремето казах на момчетата че трябва да търсим втори гол, за да вземем успеха. Имаше един момент от 50ата до 70-ата минута, когато бяхме притиснати. След изравняването реагирахме мигновено и пресирахме дълбоко. Създадохме положения и не се прибирахме в нашата половина“, коментира още специалистът.

Що се касае до верните фенове на Ботев, Киров заяви: „Много пъти съм казвал, че когато са с нас, ние им се отблагодаряваме. Много хора ни подкрепиха“.

„Водят се преговори с Чворович надявам се да поднови договора си. Не искам да коментирам слухове. Всеки треньор иска подсилване. Срещаме се, имаме нов борд на директорите. Начертаваме нещата как да се случват. Има къде да се надгражда“, каза за финал Киров.