Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров коментира победата с 4:2 над Верея в мача от 25-ия кръг на Първа лига. „Канарчетата” се поздравиха с успеха, който е под номер 700 за тима, макар и да изоставаха в резултата с 1:2 на полувремето.

Ботев отпразнува рождения ден с обрат и 700-на победа

„Искам да честитя годишнината на всички ботевисти. Най-хубавото в днешната победа е именно това, че успяхме да зарадваме феновете по някакъв начин. Мачът мина през много перипетии, с едно ужасно начало и разконцентрирани действия в нашата защита, доведоха до там съперникът да поведе с два гола. Хубавото е, че все пак момчетата показаха характер и съумяха да обърнат двубоя”, каза Киров.

„Двете ситуации за гола са ситуации, при които няма как да се допусне гол в твоята врата, ако си концентриран. На това отдавам лошото начало на двубоя. Изпълнението на Жоао Пауло запали искарата. Страхотно изпълнение на Жоао. Изпълнение, което той може и го е правил много пъти. Даде импулс на отбора, за обърнем. Аз затова държах да бъде привлечен. Познавам много добре неговите качества и бях сигурен, че ще помогне на отбора и към момента го прави”, допълни той.

„Имаме по-голямо разнообразие в атака, което хубаво. Най-важното нещо е да подсилим защитата за следващите мачове. Имаме един двубой до прекъсването. Цялото това време ще го използваме, за да работим. Сега трябва да мислим изцяло за двубоя с Дунав. Трябва да направим всичко възможно да ги разузнаем по най-добрият начин, да запознаем състезателите и да спечелим и този двубой и тогава ще мислим за прекъсването”, завърши Киров.