Ботев отбеляза своя 106-ти рожден ден с класен обрат и победа с 4:2 при гостуването на Верея на 25-ия кръг на Първа лига.  Пловдивчани изоставаха с 0:2 след първите 18 минути на срещата, но след това успяха да направят пълен обрат и да стигнат до категорична победа с 4:2. Това е успех номер 700 за пловдивчани в елита. Четвъртото попадение за „канарчетата“ в срещата, което бе дело на Стивън Петков е под номер 900 за Ботев при гостувания в елита. С тази победа пловдичани се утвърдиха на петото място в класирането, като имат аванс от четири точки пред шестия Верея и изостават на пет от четвъртия Берое.

Новото попълнение на Верея Венцислав Христов направи отличен дебют за старозагорския отбор, след като започна мача с два бързи гола.

Още в 6-та минута Венцислав Христов изпробва мерника си с удар от разстояние, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Иван Чворович.

Верея поведе с 1:0 в 8-та минута. Здравко Илиев хвърли тъч в наказателното поле на Ботев, където Димитър Пиргов се опита да избие топката с глава, но вместо това я свали в краката на Венцислав Христов, който веднага я вкара във вратата на Иван Чворович.  

Верея удвои своята преднина в 18-та минута Антон Огнянов с дълъг диагонален пас намери Георги Андонов, който се възползва от подхлъзването на Димитър Пиргов. След това Георги Андонов сложи топката на главата на Венци Христов, който вкара в опразнената врата за 2:0. Христов бе изпуснат от Пламен Димов. Защитникът на Ботев остави нападателя непокрит. Иван Чворович увисна при центрирането на Андонов.  

Ботев намали пасива си в 37-та минута. Жоао Пауло вкара рядко красив гол. Бразилецът с удар от 40 метра прати топката във вратата на Пламен Колев

Жоао Пауло отправи много хубав диагонален удар от разстояние в 45-та минута, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Верея успя да картотекира новото попълнение Венцислав Христов и той започва в титулярния състав на Благомир Митрев.

Радослав Терзиев влезе в игра на мястото на Димитър Пиргов в началото на второто полувреме. Това е мач номер 100 за Терзиев с екипа на Ботев във всички надпревари.  

Верея успя да изравни резултата в 47-та минута. Пламен Димов отне топката, след което подаде на Тодор Неделев, а той продължи към Жоао Пауло, който центрира в наказателното поле на Верея, където Диого Кампос бе изпуснат и с глава вкара топката във вратата на Пламен Колев. 

Стивън Петков се освободи добре в наказателното поле на Верея в 57-та минута, след което стреля, но Пламен Колев спаси.

Елиаш с диагонален пас намери Антон Огнянов в 58-та минута, а той стреля от въздуха, но над напречната греда на вратата на Чворович.  

Тодор Неделев отправи далечен удар в 60-та минута, но над напречната греда. Тодор Неделев стреля с глава в 69-та минута, но право в ръцете на Пламен Колев.  

Ботев осъществи пълния обрат в мача в 71-та минута. Тодор Неделев с удар от фаул от около 21 метра вкара топката във вратата на Пламен Колев.  

Ботев реализира четвърти гол в 82-та минута. Лазар Марин направи много добър пробив, след което достави топката до Стивън Петков, който отблизо вкара във вратата на Пламен Колев.  

Ботев е пети в класирането с актив от 39 точки, а Верея е шести с 35.

Верея: 1. Пламен Колев – 21. Здравко Илиев, 5. Илия Мунин, 14. Веселин Минев, 15. Костадин Слаев – 10. Елиаш Алвеш да Силва, 9. Юлис Обаме-Ндонг – 11. Илиян Йорданов, 7. Георги Андонов, 8. Антон Огнянов – 29. Венцислав Христов

Ботев: 99. Иван Чворович – 23. Йордан Минев, 70. Пламен Димов, 3. Димитър Пиргов, 24. Лазар Марин – 10. Серкан Юсеин – 8. Тодор Неделев, 17. Лъчезар Балтанов, 93. Густаво Афонсо, 37. Жоао Пауло – 9. Диого Кампос