Старши треньорът на Витоша Бистрица бе доволен от играта на отбора си срещу ЦСКА въпреки загубата с 0:2. Бистричани допуснаха пасива до 15-ата минута, но до края на мача играха много красиво и създадоха няколко добри ситуации пред вратата на Витаутас Черниаускас.

„Стигна се до загубата, защото ЦСКА е много класен отбор. Не реагирахме добре при две ситуации и ни вкараха двата гола. Радвам се, че нашият отбор игра футбол и имахме две-три чисти ситуации през първото полувреме и можеше да се върнем в мача. За съжалениен нашият отбор тръгна добре в началото, но не материализирахме тази игра с попадение. Вторият им гол бе нелеп, тъй като бе след рикошет и стъписа нашите момчета. Въпреки това, продължихме да играем и имахме ситуации, които някак по чудо не вкарахме”, сподели Росен Кирилов пред микрофона на DIEMA SPORT.

„Аз съм разочарован от факта, че тренирахме да противодействаме на статичните положения, но не успяхме на два пъти и това се оказа фатално. Липсваше ни и опит. Радвам се, че срещу отбор като ЦСКА владеехме на моменти повече топката и се наслаждавахме на добър футбол.

„Разбира се, че повлия липсата на някои основни играчи. Венци Бонев игра на непривична за него позиция. Не ме ласкае, че играем добър футбол, а ще се полаская като направим поредица от победи. Тогава ще съм доволен, въпреки че загубихме от ЦСКА, искам да побеждаваме с красива игра”, продължи Росен Кирилов.

„Беше важно за вярата на футболистите да тръгнем с успех, както и сторихме срещу Дунав. Победата бе изключително важна за самочувствието им. Не мога да отговоря дали съм различен от периода ми като асистент. Другите трябва да кажат”, завърши наставникът на Витоша Бистрица.

В третия кръг Витоша гостува на Славия.