Единият от собствениците на Лудогорец Кирил Домусчиев излезе с остри критики към босовете съответно на Левски – Спас Русев и ЦСКА – Гриша Ганчев.

В свое изявление в социалната мрежа Фейсбук Кирил Домусчиев назовава Спас Русев директно по име, но любопитното е, че не прави това по адрес на Гриша Ганчев. Собственикът на ЦСКА даде обширно интервю през уикенда, в което също отправи обвинения към шампиона на България. Изказванията на Ганчев и Русев са провокирали боса на Лудогорец да вземе отношение.

„Изумяват ме словесните атаки на двамата собственици на грандовете. Г-н Русев, не Ви ли стигнаха 90 минути да вкарате гол, та опряхте до едната минута повече продължение?! Докато гледахте как е направена козирката на “Лудогорец Арена”, явно сте пропуснали да видите как Цветкович едва не откъсна крака на Натанаел. На подобен мач на любимия Ви клуб - Челси, съдията със сигурност щеше да вдигне червен картон. Моля, концентрирайте се върху вашите проблеми - игра, селекция и козирка. Съдиите са удобно оправдание! Оставете реферите на мира, както прави Лудогорец дори когато е ощетен”, сподели Кирил Домусчиев.

„А за другия - изумява ме наглостта да си признава извършени от него престъпления, за които давността е отминала. Вълкът козината си мени, но нравът - НЕ. Вярва ли му някой, при положение че този човек е разследван за кражба на ДДС и акцизи?! Лудогорец спазва феърплея и е изряден във финансово отношение. Затова не се притесняваме от каквито и да е проверки. Господа, гледайте си вашите клубове! Не се оправдавайте и не търсете проблемите, където не съществуват!” – написа още Кирил Домусчиев.

Думите на собственика на Лудогорец са в следсвие на изявлението на Спас Русев, че съдията на мача Лудогорец - Левски е оставил неприятно впечатление за некоректност.

От друга страна шефът на ЦСКА Гриша Ганчев от своя страна разкри: "Не може да отидеш и да пробиеш целия футболен съюз, да купиш всички съдии, да купиш комисии, да се гавриш… Защо? Защото си решил да похарчиш някакви пари ей така. Да си надградиш егото – защо е необходимо? Пробиваш играчи, отбори, треньори. Почва първенството – 30 точки аванс. Добре, какво удоволствие ще изпитам? Вие сте по-старички като мен и помните 1997-1998 г. И аз съм ги правил тези работи, и Сирака ги правеше в Левски. Та, опря мачът до един хикс да се решават титли и т.н. Какво морално удовлетворение да изпиташ от тази работа? Никакво! Нула! И се питам – за какво е необходимо, заслужава ли си повече да се мятат пари за едно нищо?"