Футболистът на ЦСКА Кирил Десподов заяви, че собственикът на клуба Гриша Ганчев е допринесъл за неговата промяна.

Десподов бе определен за най-добрия футболист през месец декември в класацията на спортните редакции. Той получи 12 гласа, Стивън Петков от Ботев Пловдив остана втори с 4 гласа, а по 2 получиха Фернандо Каранга и Галин Иванов. Това е първата подобна награда за Кирил Десподов.

„Благодаря за наградата. Ще работим още много с моите съотборници, за да печелим още награди всички заедно“, сподели Десподов.

„Мисля, че с Каранга се справяме много добре и се сработихме. Най-важната победа бе срещу Лудогорец, където той ми даде важна асистенция. Завършихме годината добре.“

 „Миналият сезон завърших добре и си бях помислил, че съм 100% титуляр. В първите два мача не се представих на ниво, след което седнах на пейката и размислих нещата. Гриша Ганчев допринесе много за моята промяна. Вече съм доста различен футболист“, добави той.  

„Един футболист, ако няма амбиции не знам за какво играе футбол. Имам амбиция да стана шампион с ЦСКА и да бъда достоен конкурент на Ивелин Попов, който през последните три години спечели наградата за „Футболист на годината“. Аз много харесвам неговия хъс на терена“, продължи играчът на ЦСКА.

„Не знам за интерес към мен. Чета различни неща, но не вярвам, докато не получа нещо конкретно като оферта. До лятото не искам да се чува за трансфер. Надявам се тази година да ни пуснат да играем в европейските клубни турнири“, каза още Кирил Десподов.