Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга получи наградата си за футболист номер 1 на 26-ия кръг в Първа лига и заяви, че се извинява, ако е обидил някой с жестовете си на мача с Левски.

След въпросната среща Каранга бе наказан за една среща.

„Това, което се случи след мача с Левски е от емоция. И пак казвам, че ако съм обидил някой, се извинявам за моите постъпки”, категоричен бе асът на „червените”.

„Ако гледате реално и на моите голове в Бразилия, винаги се радвам по различен начин. Това го правя цял живот. А това защо сега толкова неща се казаха за моята радост. Решили са да ме накажат, това си е тяхно решение. Съжалявам за това наказание. За мен е нормално и всичко за мен е приключило”, каза Каранга и продължи:

„Ще помня гола, който вкарах на Левски. Страничните неща ще ги забравя. Следващия път, когато вкарам, няма да се зарадвам. Ще внимавам повече.”

„Просто си танцувам. Това е начин, по който изразявам моите голове. След голове танцувам, защото това ми е животът. Това е радост. Тези провокации мисля, че се от началото на първенството и няма да спрат. Аз вече съм по-спокоен. Стамен Белчев и Гриша Ганчев, всички, които са около щаба говорят с мен да съм по-спокоен. Но това е моят начин. По-спокоен съм и ако има такива неща, аз трябва да съм по-спокоен и да правя това, което се иска от мен. Концентрирам се върху нещата, които правя на терена”, коментира Фернандо Каранга.

За интереса от чуждестранни отбори, Каранга сподели: „Това не ми пречи. Има кой да се занимава с това нещо. Има човек, който се грижи за мен, а и клубът се грижи за мен. Накрая решението ще бъде взето по най-добрия начин за мен и клуба.”

„Всичко е нормално за мен. Някой път съдиите са под нивото, но не е моя работа да коментирам”, заяви Фернандо Каранга.

Попитан за предстоящите мачове с Левски, бразилецът сподели: „Всичко е важно. Разбира се, че имаме повече смелост след тази победа. Но всичко е важно. Всичко ни води към една цел – победа. Затова най-важен е следващият мач с Ботев Пловдив.”

По темата за адаптацията на Жеферсон, Каранга коментира: „Добре дошло е, когато дойде бразилец и аз съм винаги до тях. Той е добър човек и футболист. Мисля, че ще стане. С много труд и работа, той ще влезе бързо в играта. Като качества е добър футболист.”