Нападателят на Берое Мартин Камбуров заяви, че все още не може да асимилира историческото си постижение. Опитният футболист отбеляза гол номер 200 в кариерата си при победата над Верея с 3:0, а след мача коментира, че това е голямо постижение. 

"Мисля, че през цялото време играхме по-добре. Можехме да вкараме и още голове. Разбира се, и отборът на Верея, щом е стигнал до топ 6, явно заслужава уважение. Така се разви мача и си го направихме сами лек", започна Камбуров.

Що се касае до това, че нападателят е даван за пример за по-младите от старши треньорът и спортно-техническият директор, голмайсторът обясни: "Старая се. Още когато дойдох в Берое, казах, че ще давам всеки ден всичко от себе си и на тренировки, и на мачове. Дали се получава – понякога не се получава. Ще се опитвам с това, с което съм постигнал като име и като качества, да помагам на младите да растат и особено следващата година това ще ми бъде главната роля. Със сигурност няма да взимам толкова участие в мачовете като титуляр. Но всяка тренировка, всеки 20 или 30 минути, или цял мач – колкото реши да ме пусне треньорът – ще гледам да помагам на отбора, защото в Стара Загора и в частност в Берое се работи професионално. Те го заслужават".

Срещу Верея Камбуров отбеляза два гола, а вторият бе записан под номер 200 в кариерата му: "Даже в момента не мога да го асимилирам. Голямо постижение е. Виждате колко футболисти, а само двама – аз и Петър Жеков – сме стигнали до тази кота. Всеки, който е играл футбол, може да го оцени какво значи това. За мен е огромен труд. Зад тези цифрички се крие голям труд, големи лишения, колкото и клиширано да звучи, но наистина е така".

Запитан за битката за третото място с отборите на Левски и Ботев, Камбуров отговори: "Абсолютно сте прав. И Ботев са в това число и всяка грешка и всеки мач може би ще бъде като финал. Още осем мача – дай Боже да се представим добре. Наистина ще бъде трудно, защото всички отбори са изравнени. Ще дадем всичко от себе си. Какво ще стане – ще разберем след осем кръга".