Когато си един от най-обещаващите таланти в английския колос Арсенал, обикновено те очакват страхотни футболни мигове и дори да не носиш екипа на "артилеристите", пред теб стои възможността да защитаваш цветовете на други грандове. Но не такъв е случаят на Конър Хендерсън. 

Смятан някога за един от най-талантливите млади играчи на "топчиите", той впоследствие заигра по ниските дивизии на Острова, за да се озове в крайна сметка в Пирин. Как се изминава пътят от Лондон до Благоевград, младият халф разкри пред ирландския "Индипендънт". Ето какво сподели той: 

"Тежко е за британски футболист да не играе близо до родината си, особено в България. Но това е решение, което винаги е било близо до мен. В последните две години не се наслаждавах на футбола и затова реших да сложа точка и да се тествам на съвсем различно място."

"Все пак бях в Арсенал от 7-годишен, бях свикнал с философията на клуба, там всеки се подготвяше така, както ще играе първият състав. И когато стигнах до определена възраст и не играех в първия отбор, трябваше промяна."

"Но когато се свличаш в дивизиите, философията се мени и това, което ме направи добър футболист, просто не вършеше работа в тези отбори. Много момчета от моя набор имаха проблеми впоследствие, не всеки може да се превърне в звезда."

"Така се озовах в Благоевград. Това не е голям град, но пък си само на час път с кола от София. Аз съм тук заради футбола и да му се наслаждавам. Тук играем пред 500-600 души, но малкото публика не ме притеснява. Всеки иска да играе постоянно пред 25 хил. души, но когато имаш две слаби години в кариерата, нямаш право на големи очаквания", заяви Хендерсън.