Новото попълнение на Пирин Благоевград Конър Хендерсън определено пристига при „орлетата” със сериозно реноме. 25-годишният англичанин призна, че е изминал дистанцията до далечна България, за да опита нещо ново, след като няколко контузии хвърлят тъмна сянка над кариерата му.

Пирин се подсили с юноша на Арсенал

„Влюбих се от футбола от малък. Винаги ритах с приятели в градината и в училище. Майка ми ми купи топка и обувки. Това са ми първите спомени.”

„Първият ми идол? Дейвид Бекъм. Всички мои приятели бяха луди по него, както и аз. Той се издигна рано до суперзвезда. Всички искахме да бъдем като него.”

„Започнах в Арсенал на 7 години. Преминах през всички възрастови групи, работих при много треньори. Всеки ме е научил на нещо. Няма по-добро място от това, където да учиш футбола. Спомням си само с добро за този период, винаги когато се връщам назад към него.”

„Бяхме млади, но можехме да победим всеки. Беше невероятен сезон, когато спечелихме ФА Къп и Висшата лига за 18-годишните. Стийв Боулд е страхотен треньор. Всеки ден на тренировъчната база е безценен. Знае кога да бъде твърди и кога трябва да те окуражи. Един от най-добрите, с които съм работил.”

„Ако трябва да съм честен, не помня много от дебюта си за Арсенал. Да играеш пред 60 хиляди души е нещо наистина специално. Исках да се насладя на момента. Венгер е страхотен треньор, да се уча от него и идеите му бе невероятно.”

„Контузиите се случват в професионалния спорт. Това бе лош момент от кариерата ми. Увредените кръстни връзки дойдоха в неприятен момент, малко след моя дебют.”

„Исках да играя на място, различни от Острова. Мои представители се обадиха и казаха, че имам опцията да дойда в България. Ако трябва да съм честен, не знаех много за страната. Говорих с треньора на Пирин, който ми каза да дойда и да видя обстановката. Прекарах 2 дни тук, взех участие в контрола и направо се влюбих. Харесва ми треньорът, стила на игра, а всичко останало е история.”

„Да, аз съм човек, който е обвързан със семейството си и много държа на него. Прекарвам много време с близките си. Те обаче разбират професията ми и възможността, която се откри през мен. Когато могат, ще идват тук да ме гледат. Всъщност приятелката ми ще дойде следващата седмица и съм убеден, че градът ще ѝ хареса”, каза футболистът.