Изпълнителният директор на Левски Павел Колев коментира наболелите въпроси около клуба и начините на разрешаването им. Той разкри, че се водят разговори за нов спортен директор, анализира ситуацията с първия отбор, базата на стадион "Раковски", школата, както и периодът на Георги Тодоров начело на първия отбор. Ето и какво сподели той: 

За спортния директор

Трябва да имаш високо ниво, за да станеш спортен директор. Решаването на този въпрос не е лесна работа, той стои пред нас, няма да разкривам подробности по причината, че може да се преекспонират, преди да са започнали по същество. В момента, в който стане официално. ще ви бъде съобщено. 

За начина на работа в клуба

Не е започнало да се случва това, което искам. За съжаление, моето разбиране не съвпада много със случващото се в последните месеци, но за това нося вина и аз. Истината е, че когато дойдох, ситуацията беше много сложна и продължава да е такава, но е по-добра от това, което беше. 

Левски като клуб има още много път да извърви, за да стигне до там, където всички си го представяме. Но с тези хора на масата мислим в една посока. Знам, че на хората им изглежда като голям хаос случващото се. Левскарите имат всички основания за това, особено след като 10 години не сме взели нищо и те страдат. 

Пропаст не може да се прескочи с два скока. Ние трябваше да се засилим малко и се надявам да приложим шоковата терапия в следващите два месеца и тя даде необходимите резултати. Хората, които обичат Левски, вече са на прага на изчерпване на търпението си. 

Вече имаме ясни идеи за това кои да са хората, които да извършат това, което трябва да се случи. От тази гледна точка, колкото и хаотично да изглежда всичко към момента, този пъзел може бързо да се нареди и да се случат нещата. 

За шампионските амбиции през изминалата кампания

Имаше един истеричен дискурс по едно време, когато Левски малко случайно се оказа в борбата за титлата. Беше загубил два домакински мача, а сега по едно време изглеждаше за цял месец, че Левски се бори за титлата, но това не беше така. Отборът и клубът си имаха проблеми и тогава и те се знаеха. Очаквам всичко, всичко е възможно, всякакви теории на конспирацията ще има, но всеки здравомислещ човек в България се убеди дали има директива за нас, или не. Аз поне искрено се надявам да бъдем по-готови, когато извършим обема от работа, който трябва да се свърши. Няма нищо по-хубаво за един клуб, когато отборът успее да привлече качествени хора и има цели. За да станем шампиони, трябва да се свърши доста работа, а от нея боли, има доста обидени и недоволни. Предпочита се да се приказва и затова сме в Параграф 22. 

За евентуални изходящи трансфери

Реални оферти няма, има интерес. Конкретна оферта в клуба няма. Има конкретен интерес към конкретни футболисти, така че мисля, че оттук-нататък ще е трудно да има раздели. Трябва и клубът да е задоволен, и играчът, за да се стигне до продажба. И това е с оглед на факта, че се разделихме с много играчи към момента. 

Ще дойде ли Ратко Достанич в ДЮШ на Левски

Никога не съм разговарял с Ратко Достанич, камо ли за школата. Познавам го само като треньор и помощник, изобщо не е обсъждан. В школата ще има промени, но когато му дойде времето. 

Имало ли е прехвърляне на дългове за стадиона към дъщерно дружество

За първи път чувам за операция по прехвърляне на дългове и въобще не мога да ви кажа нищо по тази тема. Ако идеята е да се изчисти от дългове, няма как да стане с прехвърлянето им на дъщерно дружество. Явно пак някой не е разбрал и циркулира информация, която не е вярна. 

Защо се стигна до раздялата с Тодор Минев

С маркетинговия директор не сме имали такава позиция. Имаме договор с една компания, на която собственик е Тодор Минев и от там вероятно идва презумпцията, че той е маркетингов директор. Не ми е непознато какво е маркетингът и си мисля, че това тук беше далеч от маркетинга. Случваха се и хубави неща, но тази форма беше финансово неизгодна за Левски, надяваме се да намерим подходящата форма. Финансовата неизгода не идва от барбекюто. Имаше безкрайно много срещи с безкрайно много лица. Искрен съм, когато казвам, че единственият капитал на Левски са феновете. Затова смятам, че с тях трябва да се работи. Не съм убеден, че те търговски трябва да участват в клуба. При нас ситуацията е заплетена и не е лесна за решаване. Отнема време и различни стъпки, имаме все още прекрасни отношения с Тодор Минев, ще продължаваме да търсим форма, под която да се свърши най-доброто за Левски. Клубът търпи загуби към днешна дата.

За селекцията и начина на привличане на нови играчи 

Идеята, която имаме да развием първия отбор - Левски разполага с ресурс и работим здраво да ангажираме нови играчи. Но с практиката да се взимат нови играчи, само защото конкурентите взимат нови играчи, е свършено. Оттук-нататък ще се взимат играчи, само ако всички сме сигурни, че те наистина заслужават да дойдат в Левски, какъвто си го представяме, могат да помагат и печелят, Ако не отговарят, може и никого да не вземем. Разбирам, че феновете са разочаровани, че конкурентите на Левски всеки ден взимат нови играчи, но за нас е по-важно да вземем точните хора. И се надяваме до началото на лагера в Австрия на 18 юни някаква част от тези играчи, с които водим разговори и за които треньорите смятат, че ще свършат работа на отбора, да бъдат осигурени.

За работата на Георги Тодоров

Георги Тодоров е голям левскар, дойде в отбора в момент, в който много левскари нямаше да го направят. Той работеше за доброто на клуба, в интерес на новия треньор и заслужава само адмирации за работата си. Той пак се върна на работа в школата, така че ни е под ръка. 

Ще има ли Левски втори отбор

Една от възможните формули да се прескочи тая пропаст между мъжкия и юношеския футбол, е да има втори отбор. При нас проблемът е инфраструктурен, а и гълта голям финансов ресурс. Имаме нужда от него, но не можем да си го позволим. Има и други начини, които са по-евтини и работят. Ще ги търсим, но сега по-важно е инвестиция в инфраструктурата, предстоят ремонти на игрищата, ремонти на пространството около стадионите и на този етап не сме готови като клуб за такова нещо. 

Какво се случва със стадион "Раковски"

Стадион "Раковски" е изконна собственост на Левски като клуб, интерес има, но и тук се търси подходящата формула. Има различни планове как да се ползва, възможно е пак да се ползва за школата и да се използва там да тренират колкото се може повече деца. Трябва да се възпитават там какви са ценностите на клуба и да плащат такса. Изискват се много инвестиции и там, няма как да се привличат деца с тази среда там. Това е най-реалистично в следващите няколко години, предстоят ни разговори на тази тема.