Атакуващият футболист на Левски Жерсон Кабрал сподели мнение в интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио, че решението да не играе до края на сезона не е на треньора Георги Дерменджиев.

Както е известно, през миналата седмица от Герена обявиха, че няма да разчитат повече на играчите с изтичащи договори в края на сезона. Освен Кабрал, в тази група влизат и централнитя защитник Давид Яблонски, и десният бек Милош Цветкович.

Кабрал сподели, че е чувствал, че е имало с какво да помогне в оставащите двубои до края, но подчерта, че уважава взетото решение. Той също така коментира, че е благодарен на предходния треньор на „сините“ Славиша Стоянович, когото определи като „специален и добър човек и специалист“. Освен това, Кабрал разкри и кои са хората, които са му помогнали най-много по време на престоя му в Левски.

Яблонски към Левски: За мен беше чест

„Чувствам се добре, все пак започнахме година добре, играх силно, но в крайна сметка такова бе решението на Левски. Уважавам го и го приемем. Странно е малко, но това е положението. Бизнес. Аз съм футболист, не исках да завърша кариерата си тук така, но искам да играя. Имаме 7 оставащи мача, мислех, че мога да помогна в тях, започнах всички срещи от началото на сезона. Малко е сърцераздирателно и разочароващо. Но аз съм професионалист и съм ОК с това решение, колкото и да е разочароващо. Ситуацията е сходна с другите двама (бел. ред. - Милош Цветкович и Давид Яблонски), защото и тримата започнахме във всички мачове и бяхме основни играчи, но това е бизнес и политика“, продължи крилото.

„Трябваше да свикна в началото. Тук футболът е физически и по-здрав. Трябваше ми време да се адаптирам. Футболът е върхове и спадове, но започнах да се чувствам все по-уверено. Славиша Стоянович ми вдъхна увереност, получих подкрепа и от отбора, вкарах голове, имах асистенции, вкарах 10 гола, асистирах 7 пъти в 20 мача. Това е факт. Така, че добра е оценка за този сезон. Не играх във всички мачове добре, както исках, но футболът е трудна игра и няма как да има постоянство. Тренирам с тима, тук съм. Няма да ме ползват, но аз тренирам професионално и ще напусна с високо вдигната глава през входната врата“.

„Славиша Стоянович е специален и добър човек и треньор. Хората мислят, че играчите са само играчи, но те са и хора. Славиша погледна в този аспект. Той е много добър човек. Помогна ми страшно много. И други ми помогнаха. Благодаря на администратора Райко и на домакина Божидар. Те бяха с мен и в добрите, и лошите моменти в Левски. Направиха много за мен. Лесно е, когато си във форма и всички те окуражават. Трудно е, когато си в дупка. Тези трима души са специални за мен по време на престоя ми в Левски“, сподели Кабрал.

„Треньорът сега си върши работата. Мисля, че решението да не ме ползва не е негово. Нямам представа как ще се развие борбата за титлата, ще бъде трудно, дано момчетата свърша работата си, но ще бъде трудно. Уверен съм, че ще се представят на ниво. Нямам още друг отбор. До края на сезона съм тук, ще се насладя на престоя ми в София, аз съм позитивен и съм оптимист за бъдещето си“, завърши Кабрал, който по-рано пусна и специална публикация в профила си в една от социалните мрежи, където благодари за подкрепата и обясни, че не е искал да се разделя с тима от Герена по този начин.