Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев заяви, че няма да използва Яблонски, Цветкович и Кабрал. Той не смята, че мерките взети спрямо тримата футболисти са крути.

„Аз мисля, че всичко е ясно. Просто няма да им бъдат подновени договорите“, започна Дерменджиев.

„Колкото до скаута аз го познавам. Разговарял съм с него вчера, така че всичко е в рамките на нормално. Мисля, че дори закъсняхме с тази позиция на човек в клуба“, добави той.

Левски назначи Богдан Патрашку за главен сакут на клуба. 39-годишният бивш футболист на Литекс има и два мача с екипа на Румъния. Той заема позицията на Кирил Вангелов, който бе освободен от поста след пристигането на Павел Колев. Патрашку е познат в България от периода му в Литекс в началото на века, когато пристигна от румънския втородивизионен Спортул Студенцеск по изричното желание на Михай Скойкица, който беше треньор на "оранжевите" в този период. Бившият опорен полузащитник има 40 мача за Литекс, от тях 24 (1 гол) в "А" група и 7 двубоя в Купата на УЕФА. През 2001 година триумфира с Купата на България, което се оказва и единствен трофей в кариерата му.

Винаги горещият сблъсък между Черно море и Левски от 28-ия кръг на Първа лига стартира в неделя, 7 април, от 17,30 часа и можете да проследите развитието му минута по минута в GONG.BG, чрез прякото предаване на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

„Договорите на Яблонски, Кабрал и Цветкович няма да бъдат подновени и аз като треньор няма да ги ползвам. Това са играчи, които са играли за Левски и все още са с договори. Тези момчета са правили всичко възможно, за да помогнат на Левски. Трябва да бъдем позитивно настроени и няма смисъл да говорим с тях в минало време. Това не са крути мерки. Това е решение на клуба. Посоката, която клубът е определил се следва от самото начало. Това е решение на всички“, добави треньорът на „сините“.

„Искам да сме наясно с това нещо. Ще трябва да видим тези деца от школата. Ще има играчи. В неделя ще видите дали някой от младите може да започне като титуляр.“

„За Левски е много голяма загуба отсъствието на Холмар Ейолфсон. В края на април трябва да бъде в България. Не вярвам да бъде готов за лятната подготовка“, допълни треньорът на „сините“.

„При всички случаи тази загуба за Черно море няма да бъде добре психологически за тях. Тези играчи са подготвени и не е проблем да изиграят 120 минути, а след три дни още един мач.“

„Мисля да преодолеем като момент двете загуби, които отборът претърпя във Варна през този сезон.“

„Имахме малко голови възможности срещу Ботев. Ние го видяхме това. Надявам се във Варна да имаме повече срещу Черно море. Ще използваме само здравите играчи“, каза още Дерменджиев.